Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Tencel Matta

Tencel Matta
Vi kan inte hitta produkter som matchar urvalet.

Tencel matta

Tencel mattor är numera ett otroligt trendigt inslag i inredningen och syns i vart och vartannat hem!

Tencel mattor är otroligt mjuka och sköna att gå på. Tencel är också ett väldigt vackert material med fin lyster som ger liv till mattan. Snygga mattor avt encel kan betraktas som moderna mattor då den ofta beskrivs som framtidens material.

Hos oss på semattor.se hittar du tencelmattor i fyra vackra, neutrala färger som är lättplacerade i hemmet tack vare sina dova, naturnära färger. Mattan kan också lätt kombineras med olika material, möbler och färger. Här hittar du flera mattor av tencel.

 

Tencel kallas för "framtidens material"

Tencel är egentligen ett varumärkesnamn men är numera, i folkmun ett namn för material. 
Tencel är egentligen gjort av lyocell och har framkallats på konstgjord väg. Den skapas av cellulosa från snabbväxande energiskog, vilket gör att fibrerna i lyocellen är helt naturliga men i för textilier, oanvändbar form, så de formas om och berarbetas till det vi nu kallar tencel.  Framtidens material och matta är tencel mattor.


Tencel mattor material

Tencel är ett ekologiskt tillverkat material i ett slutet tillverkningsförlopp där inga kemikalier släpps ut och påverkar naturen. 

Detta tillvägagångssätt gör att materialet inte heller släpper ifrån sig fibrer som luddar vid normal användning. 
Det är även ett, till 99%, återvinningsbart material och den sista procenten kan även den brytas ner i en biologisk reningsanläggning. 

 

Tvättråd för tencelmatta:

Tencel matta tvättråd hittar du här:

Vi rekommenderar att du lämnar in mattan till en fackman för att få mattan impregnerad före användning, eftersom mattor tillverkade i tencel inte kan tvättas med vatten och är känsliga mot all typ av vätska men också för att mattan ska behålla sin vackra lyster och kvalité.

När du fått hem din matta kan det förekomma linjer eller veck som sträcker sig över mattans yta när du rullar ut den, det är helt normalt och är endast tryckmärken som orsakas av att mattan rullas ihop under tansport. Dessa linjer är inte permanenta och kommer att försvinna gradvis efter regelbunden dammsugning och normal användning.