Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Badrumsmattor

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

12 artiklar

 1. -50%
 2. -28%
 3. -50%
 4. -50%
 5. -35%
 6. -25%
 7. -50%
 8. Ny-35%
 9. -50%
 10. -50%
 11. Ny-28%
 12. -50%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

12 artiklar

Badrumsmatta som håller badrum torrt och varmt

Badrumsmatta i badrum, toalett och tvättrum håller golv torrt och rent samtidigt som en vacker miljö skapas. En badrumsmatta placeras vanligtvis i badrummets ingång för att absorbera vatten vid in- och utpassering. Vid större badrum finns det fler alternativ för badrumsmattans placering. Badrumsmattor i mitten av badrummet eller parallellt bredvid ett badkar är typiska inredningsstilar som ger en harmonisk känsla. Beroende på vad du vill skapa för känsla i ditt badrum finns det mattor i diverse storlek, färg, material och design.

 

Badrumsmattor som fungerar i badrummet

Matta till badrum ökar bekvämligheten i badrummet. Badrumsmattor måste vara av bra kvalité för att klara av badrummets tuffa miljö. Med ett tåligare material som exempelvis syntet eller bomull kan badrumsmattor enklare rengöras i tvättmaskin. Bra badrumsmattor är tvättbara i tvättmaskiner och är därför väldigt smidiga att tvätta, vilket gör att mattorna alltid är fina och fräscha i badrummet. 

Ett kallt och vått badrumsgolv gör rummet mindre behagligt att befinna sig i. En varm och mjuk badrumsmatta skapar bekvämlighet för fötterna, då man inte bara får en mjuk yta att gå på, utan ett mer bekvämt skydd mot ett kallt och hårt badrumsgolv. För att maximera funktionen bör badrummets matta tvättas regelbundet.

 

Hitta badrumsmattor i olika färger

Badrumsmattor i olika färger ökar tillvaron i ditt badrum. Den rätta badrumsmattan ger ett nytt perspektiv på ditt badrum. Ett perspektiv som kan visa sig innebära att rummet blir din nya favoritplats. SE Mattors badrumsmattor finns i flera färger, motiv och storlekar. Allt från badrumsmattor med färgglada mönster till enkelfärgade badrumsmattor som är omönstrade hittar du här.

SE Mattor erbjuder badrumsmattor i färgerna beige, blå, grön, ljusgrå, mörkgrå, svart och vit:

 • En beige badrumsmatta skapar en minimalistisk, varm och modern stil i ditt badrum beroende på väggfärg och inredning. Denna val av färg för matta till badrum är väldigt populärt.

 • En blå badrumsmatta symboliserar havet, himlen och öppenhet. Blå matta till badrum ger en frihetskänsla som ger ett friskt och glatt humör i hemmet.

 • En grön badrumsmatta utstrålar en frisk naturkänsla som påminner om växter och skog. Grön matta till ditt badrum ger mer positivitet än vad man kan tro. Gröna badrumsmattor börjar bli alltmer vanlig inredning i badrum.

 • En ljusgrå badrumsmatta ger en modern inredningsstil som är mjuk och len för både syn och fötter. Ljusgrå badrumsmatta är väldigt enkelt att kombinera med andra färger, vilket gör inredningen i badrum mycket roligare. En mörkgrå badrumsmatta är likaså enkel att inreda i ditt badrum. Denna färg är lite mörkare och därmed skapas en mysigare känsla i rummet.

 • En svart badrumsmatta skapar en varm och mysig stämning i badrummet. En matta till badrum i svart färg ger en mörk atmosfär och tillsammans med fina ljus eller spotlights kan du avnjuta ett bad i absolut lugn och ro.

 • En vit badrumsmatta skapar en ljus och öppen miljö i ditt badrum. Vita badrumsmattor är roligt att inreda i badrum eftersom de är enkla att kombinera med andra färger. En matta till badrum i vit färg är trendigt i de svenska hushållen. 

Tips!: För ett grått kakelgolv ger en vit badrumsmatta ett vackert utseende för badrummet. Samt kan en stor badrumsmatta vara väldigt lägligt där fötterna får en större torr och varm yta att gå på. 

 

Badrumsmatta som förebygger halkrisk

En badrumsmatta bör ha en halkfri gummibaksida eller latexbaksida som gör att mattan inte glider iväg enkelt och istället sitter den stadigt på golvet. Materialet på en badrumsmatta kan variera mellan polyester, bomull och polypropen. Vidare kan en bra badrumsmatta fylla funktionen som bra ljuddämpare, vilket kan uppskattas i hushåll med småbarn full av energi.