Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Köksmattor

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 247

Sida
 1. -33%
 2. -18%
 3. -20%
 4. -26%
 5. -49%
 6. -18%
 7. -23%
 8. -22%
 9. -25%
 10. -23%
 11. -23%
 12. -8%
 13. -23%
 14. -24%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 247

Sida

Hitta rätt köksmatta hos SE Mattor

Är du inne på att köpa en ny köksmatta?

Då har du hittat rätt.
Hos oss kan du köpa köksmatta online och givetvis även i någon utav våra butiker.
En matta till köket har lite andra krav på sig än hemmets resterande mattor.

Att införskaffa en matta till köket är ett utmärkt sätt att tillföra lite personlighet, färg och värme till ditt kök eller matsal, det kan dock vara en utmaning att hitta en  som är både snygg och tillräckligt praktisk för att kunna användas i ett rum där det finns mat och dryck som enkelt kan spillas ut.

Många kök är också väldigt smala och då bör du sikta in dig på en gångmatta som tillför lite liv och ljus till kökets resterande inredning som många gånger kan kännas lite hårt och kallt på grund av vitvaror, skåp och bänkskivor. Då hjälper den till att mjuka upp intrycket och gör golvet bekvämare att gå, stå och arbeta på. Att ta in en köksmatta fungerar också som ljuddämpande och bidrar med en lugnare känsla.

 

Vilken stil vill du ha i ditt kök?

När du ska köpa köksmattor, eller mattor överhuvudtaget, är det viktigt att du tänker igenom ditt beslut och att du vet vilken känsla och stil du vill förmedla.

Vill du att ditt kök ska ha en bohemisk känsla, eller kanske har du ett mer naturnära kök med träslag, bomull och andra naturmaterial. Du kanske letar efter en färgglad matta eller eventuellt en mönstrad matta i dova färger för att tillföra det där lilla extra ditt kök saknar. Oavsett vad du än är ute efter så är en köksmatta ett utmärkt sätt att tillföra färg och textur till ditt kök och din matsal.

En ny matta kan fungera på många olika sätt för att ge en helt ny känsla i köket. Du kan välja en som matchar och för samman hela köket och tar fram beslagen på luckorna, som vackert matchar bänkskiva eller dina köksskåp. Den kan även ensam utgöra rummets enda färgklick och bli en iögonfallande detalj i köket som snabbt hamnar i blickfånget. Att använda en färgglad matta kan ge ett blekt kök ett helt annat uttryck och väcka intresse på ett helt nytt sätt.

 

Tåliga köksmattor i olika storlekar och färger

Om letar efter en matta att ha under ditt matbord så finns det en del saker att ha i åtanke. Tänk på färgen, den kan ha ett väldigt praktiskt syfte. Väljer du en mörkare matta till köksbordet så döljer den effektivt många fläckar och spill och hindrar den från att lämna bestående spår.

En tvättbar matta eller en matta som är lätt att rengöra är också att föredra i ett kök. Som sagt är mattan mer utsatt i köket än i många av hemmets andra rum och därför bör du leta efter mattor i tåliga material och som går enkelt att rengöra.

Hos oss hittar du snygga mattor till köket som tål lite extra smuts och är enkla att rengöra och i tåliga material där fläckar smidigt tas bort med hjälp av en fuktig mikrofiberduk. SE Mattor erbjuder även en praktisk rengöringsspray vid svårare fläckar.

 

En snygg matta till matbordet – många olika val

Att använda sig utav en matta under matbordet är ett riktigt bra sätt att få in lite färg och mjukare texturer till ett kök som annars i vanliga fall är hårt och kantigt. Att hitta rätt sorts matta till matgrupp kan vara en utmaning ibland om man inte vet vad man är ute efter. Därför är det bra att planera så långt det går innan du väl bestämmer dig för att köpa matta. Du behöver säkerställa vilken storlek du behöver ha för att det ska bli så bra som möjligt.

Ett smart och ganska välkänt tips för att hitta storleken man är ute efter är att sätta maskeringstejp på golvet runt din matgrupp för att se ungefär vilken storlek du behöver ha för att låta mattan kunna rama in din matgrupp på bästa sätt.

Nästa steg kan vara att kolla runt online på olika hemsidor som säljer köksmattor och leta efter inspiration på olika sidor för att till slut kunna bestämma dig.

Materialet är också en otroligt viktig del, även hur mattan och dess vävteknik ser ut.
I köket passar en slätvävd matta allra bäst. Vävda mattor är lättast att göra rent och dammsuga, väljer du en med längre lugg så riskerar smulor och spill att sugas in i luggen och döljas eller skapa kladdiga partier och försämra hållbarheten. Vill man vara på den absolut säkraste sidan så finns det plastmattor att välja. Numera är dessa riktigt snygga med moderna mönster och i trendiga färger.

Flatvävda mattor eller en matta i plast är dessutom den optimala mattan att välja när man vill se till att göra rengöringen så enkel och smidig som möjligt.

 

Matcha hemmets mattor

Numera är hem med öppen planlösning väldigt vanligt och ökar i popularitet.
Då kan det vara viktigt att matcha mattor med varandra och den möjligheten finns hos oss!

Vi har sett till att vårt sortiment innehåller flera olika storlekar, och här kan du välja en design som finns i flera olika storlekar, för att kunna matcha köksmattan med den du har i ditt vardagsrum som ofta ligger i anslutning till köket i ett hem med öppen planlösning.

Köp din nya matta hos oss!