Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Snyggt, unikt och med hög kvalité

Bläddra igenom alla våra mattor och njut av en resa genom lyx och kvalité

Köksmattor

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 262

Sida
 1. -22%
 2. -23%
 3. -20%
 4. -50%
 5. -20%
 6. -49%
 7. Ny-53%
 8. -23%
 9. Ny-34%
 10. -8%
 11. -22%
 12. -53%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 262

Sida

Köksmattor som värmer hemmets hjärta

Det sägs att köket är hemmets hjärta, håller du med? Är du inne på att köpa en ny köksmatta? Då har du hittat rätt! Hos oss kan du hitta en köksmatta som passar in i ditt kök. En matta till kök har andra krav på sig än hemmets resterande mattor. Köksmattor är slitstarka och tåliga mot spill men framförallt värmer den hemmets hjärta.

Att införskaffa sig en köksmatta till köket är ett utmärkt sätt att tillföra lite personlighet, färg och värme till ditt kök eller matsal, det kan dock vara en utmaning att hitta en som är både snygg och tillräckligt praktisk för att kunna användas i ett rum där det finns mat och dryck som enkelt kan spillas ut.

Många kök är också väldigt smala och då bör du sikta in dig på en gångmatta som tillför lite liv och ljus till kökets resterande inredning som många gånger kan kännas lite hårt och kallt på grund av vitvaror, skåp och bänkskivor. Då hjälper den till att mjuka upp intrycket och gör golvet bekvämare att gå, stå och arbeta på. Att ta in en köksmatta fungerar också som ljuddämpande och bidrar med en lugnare känsla. Läs vidare för att förstå dig på köksmattor!

 

Köksmatta inom inredning

När du ska köpa köksmattor, eller mattor överhuvudtaget, är det viktigt att du tänker igenom ditt beslut och att du vet vilken känsla samt inredningsstil du vill förmedla.

Vill du att ditt kök ska ha en bohemisk känsla, eller kanske har du ett mer naturnära kök med träslag, bomull och andra naturmaterial. Du kanske letar efter en färgglad köksmatta eller eventuellt en mönstrad matta i köket i dova färger för att tillföra det där lilla extra ditt kök saknar. Oavsett vad du är ute efter så är en köksmatta ett utmärkt sätt att tillföra färg och textur till ditt kök och din matsal.

Köksmattor kan fungera på många olika sätt för att ge en helt ny känsla i köket. Du kan välja en matta för kök som matchar och för samman hela köket samt tar fram beslagen på luckorna, som vackert matchar bänkskivan eller dina köksskåp. Köksmattan kan även ensam utgöra rummets enda färgklick och bli en iögonfallande detalj i köket som snabbt hamnar i blickfånget. Att använda en färgglad matta i kök kan ge ett blekt och tråkigt kök ett helt annat uttryck och väcka intresse på ett helt nytt sätt. Välj och vraka mellan våra köksmattor och inred ditt kök med en snygg köksmatta! 

 

Tåliga köksmattor i olika storlekar och färger

Köksmattor är som sagt tåliga och slitstarka. Om du letar efter en matta för köket att ha under ditt matbord så finns det en del saker att ha i åtanke. Tänk på färgen, den kan ha ett väldigt praktiskt syfte. Väljer du en mörkare köksmatta till köksbordet så döljer den effektivt många fläckar och spill och hindrar den från att lämna bestående spår.

En tvättbar matta i köket eller en köksmatta som är lätt att rengöra är också att föredra. Mattan är mer utsatt i köket än i många andra rum av hemmet och därför bör du leta efter mattor i tåliga material som enkelt går att rengöra. Hos oss hittar du snygga köksmattor som tål lite extra smuts och är enkla att rengöra med hjälp av en fuktig mikrofiberduk. Hållbarhet är viktigt och det visar våra köksmattor.

 

Köksmattan under matbordet — Tips!

Köksmattan under matbordet är ett bra sätt att få in lite färg och mjuka texturer till ditt kök som annars i vanliga fall är hårt och kantigt. Att hitta rätt sorts matta till kök och matgrupp kan vara en utmaning ibland om man inte vet vad man är ute efter. Ett smart och ganska välkänt tips för att hitta storleken man är ute efter är att sätta maskeringstejp på golvet runt din matgrupp för att se ungefär vilken storlek du behöver ha för att låta mattan kunna rama in din matgrupp på bästa sätt.

Nästa steg för att hitta din köksmatta kan vara att kolla runt online på olika hemsidor som säljer köksmattor och leta efter inspiration för att till slut kunna bestämma dig. Materialet är en otroligt viktig del, även hur köksmattan och dess vävteknik ser ut.

I köket passar en slätvävd matta allra bäst. Vävda köksmattor är lättast att göra rent och dammsuga, väljer du en med längre lugg så riskerar smulor och spill att sugas in i luggen och döljas eller skapa kladdiga partier och försämra hållbarheten. Hoppas denna guide hjälper dig att hitta en köksmatta för ditt kök!