Sovrumsmatta till mysiga sovrum

Sovrumsmatta till mysiga sovrum 06Okt

Sovrumsmatta till mysiga sovrum

Sovrumsmatta är en matta som placeras i sovrum och fyller funktionerna att värma rummet, inreda rummet samt skapa en bekväm miljö. Mer specifikt placeras en matta i sovrum vanligtvis under säng eller bredvid sängen. 

 

En sovrumsmatta finns i flera olika färger, storlekar och former, vilket innebär att den måste passa in i din inredning hemma. Fortsätt läs för att får inspiration till ditt sovrum och heminredning!

 

Har du ett mindre rum kanske du föredrar en liten matta vid sängen. En stor matta i sovrum föredras ofta i stora rum. Det är viktigt att välja sin matta till sovrum med omsorg, precis som att inreda vardagsrummet med en vardagsrumsmatta eller en soffa.

 

Sovrumsmatta i sovrum

 

Matta till sovrum som kramar om dina fötter på morgonen

Matta till sovrum är viktigare än vad man kan tro. Känslan av att vakna upp en måndagsmorgon och ta sitt första kliv på en mjuk matta under sin säng är otroligt mysigt och bekvämt. Du får en bättre start på dagen och de första stegen är extra stabila. 

 

Snygga sovrumsmattor skapar en varm och skön atmosfär som värmer både rum och kropp, vilket behövs när det blir kallare väder. Matta till sovrum löser många problem samtidigt som den fungerar som en detalj inom heminredning. Det är nästan ett måste att ha en sovrumsmatta till sovrummet.

 

matta i sovrum

 

Placera en matta i sovrum på rätt sätt

Hur placeras en matta i sovrum? Svaret beror på flera faktorer — sovrumsmattans storlek, form, design, material, rumsstorlek och självklart dina egna preferenser. Även sovrums möblering och inredning spelar roll då mattan ska smälta in och skapa en harmoniskt samspel. Exempelvis passar en rund matta i sovrum bra bredvid sängen, precis som en avlång matta vid säng sitter fint. Stora mattor har oftast sin plats under sängen eller ibland halva under säng.

 

Sovrumsmatta bredvid sängen är en populär placeringa för en matta i sovrum. Detta eftersom mattan är parallell med sängen och på det sättet skapas en geometriskt tillfredsställande. Denna placering innebär även att städning under sängen blir enklare samt rengöring av mattan, då den är vid sängen. 

 

Sovrumsmatta under säng är trendigt och speciellt när det gäller stora sovrumsmattor i stora rum. Stora mattor under säng får rummet att se större ut och på det sättet skapas en mysig samt ombonad känsla. Det vitala inom denna teknik är storlek på mattan under sängen i jämförelse med rummet.

 

Halva mattan under säng gör designögat gott om du gör det på rätt sätt. Genom att placera halva mattan under din säng sitter den fast ordentligt, vilket betyder att du inte behöver omplacera den konstant. Denna placering av matta i sovrummet är värt att testa beroende på storlek på sovrum.

 

rund matta i sovrum

 

5 Fina sovrumsmattor som är populära just nu

Följande mattor är de populäraste sovrumsmattor som har blivit trendigt. Varma mattor som sprider värme och kärlek i sovrum och viloplatser. Denna lista är inte rangordnad. Se dessa fem mattor till sovrum för att underlätta ditt köpbeslut inför vintern.

 

Comfy

Comfy är en modern matta som utstrålar elegans och en minimalistisk känsla. Denna matta ger rummet en öppen och lättsam yta, vilket utstrålar bekvämlighet och avslappning. 

matta till sovrum    sovrumsmatta

 

Meknes

Meknes är en superfluffig ryamatta som passar perfekt i sovrum och speciellt i rum med en modern inredning. En bekväm och vacker sovrumsmatta som höjer mysfaktorn i rummet du sover i. Söker du en mjuk matta i sovrum är Meknes ett självklart val.

matta som passar i sovrum

 

Midelt

Midelt är en mjuk matta med fluffig kort skuren lugg. En snygg matta för sovrummet som troligtvis kommer lyfta rummet till nästa nivå inom inredning.

matta bredvid sängen

 

Rabbit Fur

Rabbit Fur är den mjukaste och fluffigaste sovrumsmattan som är en storfavorit inom semattor.se. Denna mjuka sovrumsmatta är otroligt bekväm och ger en känsla av att sväva bland moln. Har du denna i sovrummet kan det hända att du sover på mattan istället för sängen.

Mjuk matta sovrum

 

Twisty spin

Twisty Spin är en matta med design som passar bra i sovrum. Denna matta ger en känsla av konst och natur, vilket lugnar ens inre. En Twisty Spin matta i sängkammaren skapar lugn genom dess dynamiska och harmoniska designform. Ett konstverk till matta under sängen är inte helt fel.

konstverk till matta

 

Vi hoppas denna läsning samt korta lista på fem sovrumsmattor underlättar ditt val av matta till sängkammaren. Har du svårt att fatta beslut kan du alltid komma till våra butiker för att få tips och råd från vår kunniga personal. 

 

Välkommen till semattor.se för billiga mattor i bra kvalité!