Välj det äkta

Om du är ute efter äkta mattor, välj en utav våra marockanska mattor. De är skickligt vävda av de finaste materialen.

Marockanska mattor

Marockanska mattor
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

24 artiklar

 1. Ny-34%
 2. -33%
 3. -28%
 4. -28%
 5. -24%
 6. -23%
 7. -23%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

24 artiklar

Marockansk matta — ett kulturellt konstverk hemma

Marockanska mattor, även kallad Berbermattor, är kända för sin asymmetriska skönhet. Den marockanska mattan är vanligtvis gjorda av ull med abstrakt, färgglad design och är älskad för sin överflödiga stil. En marockansk matta placeras oftast i vardagsrum, sovrum eller i kök. Under eller framför soffan, under matbordet och under sängen är vanliga placeringar för marockanska mattor. Eftersom de är av hög kvalité är berbermattor tåliga och passar bra i hemmets mer trafikerade områden. Oavsett var du placerar en marockansk matta så ger den rummet ett kulturellt konstverk som lyfter stämningen och inredningen hemma.

Marockanska mattor är hållbara, snygga och bekväma

Mattor från Marocko är av hög kvalitet vilket gör dem tåliga och hållbara, som är anledningen till att de ofta finns i skolor, kontor, hem och andra högtrafikerade områden över hela världen. De är fläckbeständiga och vanligtvis billigare än andra mjuka mattor. Traditionella marockanska mattor är mjuka, plyschiga, har höga luggar och är ofta gjorda av ull. Dess asymmetriska design och starka färger utstrålar positivitet och glädje. Alla vävda färginslag i de marockanska mattorna är naturligt framställda från lokala växter, bär och frukter. Om du är för hållbarhet och samtidigt vill ha ett inslag av mode samt bekvämlighet så är en marockansk matta det självklara valet!

Marockansk matta av olika slag — Berber, Boucherouite & fler Kelimmattor

Marockansk matta finns i flera olika slag där de populäraste mattorna är:

 1. Berbermatta

 2. Boucherouite-matta

 3. Beni Ourain-matta

 4. Azilal-matta

 5. Flera andra typer av kelimmattor

Samtliga marockanska mattor har otroliga kombinationer av färg, mönster och vävteknik, vilket innebär att varje matta är ett unikt konstverk. En marockansk matta i hemmet är ett måste för dig som vill få ett unikt, bekvämt och hållbart inslag inom heminredningen. Se ovan för att hitta just din marockanska matta!