Rätt storlek, en mängd olika valmöjligheter

Att välja rätt storlek är av största vikt. Välj ut den storlek du vill ha och gör valet av matta enklare.

Rätt storlek, en mängd olika valmöjligheter

Att välja rätt storlek är av största vikt. Välj ut den storlek du vill ha och gör valet av matta enklare.

Runda Mattor

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 36

Sida
 1. -20%
 2. -23%
 3. -38%
 4. -23%
 5. -23%
 6. -20%
 7. -25%
 8. -34%
 9. -35%
 10. -23%
 11. -35%
 12. -23%
 13. -23%
 14. -30%
 15. -23%
 16. -23%
 17. -35%
 18. -23%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 36

Sida

Rund matta som utstrålar lugn och elegans

En rund matta är en matta med rund form som saknar kanter till skillnad från traditionella mattor som är fyrkantiga och rektangulära. Runda mattor kan placeras överallt hemma men de vanligaste rummen är hall, vardagsrum, sovrum och kök. En rund matta gör stor skillnad inom heminredning och har förmågan att transformera ett tråkigt rum till en designfylld och levande miljö. Ett populärt sätt att inreda med mattor i rund form är att kombinera dem med runda bord eller andra möbler med cirkulära former. Detta skapar en harmonisk atmosfär med ett inslag av feng-shui i rummet. Beroende på den runda mattans material, storlek och design kan flera olika typer av inredningsstilar uppnås vilket utstrålar diverse känslor i rummet. Just därför bör du välja din runda matta med omsorg genom att i lugn och ro se igenom sortimentet och titta på de mattor du tycker om mest. En fin rund matta som passar din smak och inredning gör det mer bekvämt och snyggt där hemma. Här hos oss på semattor.se hittar du ett stort urval av runda mattor till billiga priser och bra kvalité som kompletterar din heminredning!

 

Runda mattor i diverse material, storlek och stil

Runda mattor i hemmet skapar en harmonisk och lugnande atmosfär eftersom de inte har kanter som pekar mot olika riktningar. Den runda formen ger rummet ett fint och enkelt flöde som ger ett intryck av lugn, elegans och design. Det finns flera olika typer av runda mattor som utgörs av storlek, material, design och stil. Val av rund matta beror på rummets storlek och den inredningsstil som du vill skapa. 

Den runda formen på mattan innebär att den kan placeras i varje rum i hemmet, men en klassisk teknik är att placera den parallellt med en kurvad vägg eller möbel. Exempelvis att placera den runda mattan under ett runt bord, under soffan eller framför en spiraltrappa. Detta gör att den runda formen smälter in med miljön och den kinesiska läran feng-shui skapas. Runda mattor är även populära inom mindre ytor för att få små rum att se större ut. Vill du få ett litet rum att se större ut eller vill du få mer feng-shui hemma så bör du se på en rund matta!

 

Inredningstips för en rund matta hemma

Att inreda med en rund matta är iögonfallande när det görs på rätt sätt. För att hjälpa dig med ditt val av matta i rund form har vi skapat enkla illustrationer med information som underlättar ditt köp och heminredning. Vi får ofta frågan om ”Var en rund matta kan placeras?”. Här nedan presenteras fem exempel på hur och var de kan placeras bäst hemma:

En rund köksmatta till runt matbord fungerar väldigt bra ihop eftersom de runda formerna smälter ihop och skapar en symmetrisk samt enhetlig känsla. Kombinationen av ett runt matbord och en rund köksmatta utstrålar ett elegant flöde i köket. Rund matta till köket är populärt i flera svenska hushåll och det kan bero på att rummet känns större och luftigt med den harmoniska runda formen. Testa placera din runda matta under ditt köksbord!

Rund matta i kök

(Illustration ovan visar en rund matta 200 cm storlek i köket)

 

En rund hallmatta till hallen fungerar när en rektangulär matta är för stor. Den runda mattan placerad i hallen skapar en känsla av att rummet är större än vad den egentligen är. Detta kan tillämpas i alla möjliga rum för att experimentera med olika former och dimensioner.

Rund matta i hall

(Illustration ovan visar en liten rund matta 120 cm storlek i hall)

 

I vardagsrum placeras runda vardagsrumsmattor oftast under soffan eller soffbordet. En rund modell passar speciellt till hörnsoffor, men det finns flera andra inredningsknep för att skapa en harmonisk atmosfär med cirkulära mattor i vardagsrummet. Sammanfattningsvis finns det flera möjligheter för inredning med en stor rund matta.

Rund matta i vardagsrum

(Illustration ovan visar en rund matta 200 cm storlek i vardagsrum)

 

Runda badrumsmattor i badrum skapar en jättemysig och rolig inredning, speciellt med färgglada mattor. Genom att kombinera färg och form kan en naturnära upplevelse i badrummet uppnås. Exempelvis en grön liten rund matta eller blå matta kan ge en känsla av gräs och vattendroppar — en både harmonisk och fridfull miljö i toalett!

En dörrmatta i rund form är uppfriskande och kul för gäster som ska komma på besök. Den visar att hemmet är välkomnande och varmt genom dess formlösa form som smälter in överallt i hemmet.

Ett köp av din runda matta ska vara roligt, spännande och självklart kännas rätt för både känslan och plånboken. Storleksguide för matta hittar du här. Hoppas dessa tips hjälper dig och ditt sökande av runda mattor!

 

Runda mattor för utomhusbruk och uteplats

Runda mattor kan även användas för utomhusbruk, vilket ger en intressant och spännande form i uterum och på uteplatser. Genom att använda en rund utomhusmatta ute skapas en rolig och designmedveten atmosfär som signalerar öppenhet och kreativitet.

Det gäller att experimentera med olika former och färger för att hitta sin personliga inredningsstil utomhus! En rund jutematta är väldigt populärt i dagsläget, då det naturnära materialet är enkelt, fint och påminner om japanska zen. Lugn, frid och öppenhet medföljer ett köp av runda mattor.

 

Hitta en snygg rund matta online

Hitta en snygg rund matta online i vårt breda sortiment av runda mattor som kompletterar din vackra heminredning. Hos oss på semattor.se finner du alla olika typer av mattor i rund form som bidrar med harmoni, lugn och design i din hemmiljö. Allt från en stor rund matta till vit rund matta har förmågan att förverkliga din vision av ditt hem och inredning. Vi erbjuder billiga mattor i bra kvalitet för att du ska få möjligheten att experimentera mer med din heminredningen. Vi hjälper dig att hitta en rund matta som passar dig och din inredning till hemmet!