Rätt storlek, en mängd olika valmöjligheter

Att välja rätt storlek är av största vikt. Välj ut den storlek du vill ha och gör valet av matta enklare.

Rätt storlek, en mängd olika valmöjligheter

Att välja rätt storlek är av största vikt. Välj ut den storlek du vill ha och gör valet av matta enklare.

Runda Mattor

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 31

Sida
 1. -20%
 2. -23%
 3. -25%
 4. -20%
 5. -50%
 6. -50%
 7. Ny-35%
 8. -23%
 9. -30%
 10. -23%
 11. -19%
 12. -50%
 13. -20%
 14. -50%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Ställ in fallande riktning

Artiklar 1-24 av 31

Sida

Rund matta som ger en lugnande atmosfär

Rund matta i hemmet skapar en harmonisk och lugnande atmosfär eftersom runda mattor inte har kanter som pekar mot olika riktningar. Den runda formen ger rummet ett fint och enkelt flöde som ger ett intryck av elegans och design. Ett inslag av feng shui medföljer en rund matta. En rund matta kan placeras överallt i hemmet, men en klassisk teknik är att placera den parallellt med en kurvad vägg eller möbel. Exempelvis att placera den runda mattan under ett runt bord eller framför en spiraltrappa. Detta gör att den runda formen smälter in med miljön och den kinesiska läran feng shui skapas. Runda mattor är även populära inom mindre ytor för att få små rum att se större ut. Vill du få ett litet rum att se större ut eller vill du få mer feng shui hemma så bör du se på en rund matta!

Var passar en rund matta?

Vi får ofta frågan om ”Var en rund matta kan placeras?”. Här nedan finns ett par exempel på hur och var de kan placeras bäst.

En rund matta till runt matbord fungerar väldigt bra ihop eftersom de runda formerna smälter ihop och skapar en symmetrisk samt enhetlig känsla. Kombinationen av ett runt matbord och en rund köksmatta utstrålar ett elegant flöde i köket. Rund matta till köket är populärt i flera svenska hushåll och det kan bero på att rummet känns större och luftigt med den harmoniska runda formen.

En rund matta till hallen kan fungera när en rektangulär matta är för stor. Den runda mattan placerad i hallen skapar en känsla av att rummet är större än vad den egentligen är. Detta kan tillämpas i alla möjliga rum för att experimentera med olika former och dimensioner. I vardagsrum placeras de oftast under soffan eller soffbordet. En rund modell passar speciellt till hörnsoffor, men det finns flera andra inredningsknep för att skapa en harmonisk atmosfär med cirkulära mattor i vardagsrummet. Sammanfattningsvis finns det flera möjligheter för inredning med en rund matta.

Runda mattor för utomhusbruk

Runda mattor kan även användas för utomhusbruk, vilket ger en intressant och spännande form i uterum och på uteplatser. Genom att använda en rund utomhusmatta ute skapas en rolig och designmedveten atmosfär som signalerar öppenhet och kreativitet. Det gäller att experimentera med olika former och färger för att hitta sin personliga inredningsstil… utomhus! En rund jutematta är väldigt populärt i dagsläget, då det naturnära materialet är enkelt, fint och påminner om japanska zen. Lugn, frid och öppenhet medföljer runda mattor.

 

Rund Matta(Rund Matta: Art Place Kräm)

Välkommen till semattor.se för att hitta din perfekta matta!