Person halkar på en matta utan glidksydd. Detta kan förhindras med en halkfri matta från SE Mattor.

När vi tänker på inredning tänker vi ofta på estetik, färg och stil. Men säkerhet är lika viktigt.

 

En av de enklaste förändringarna du kan göra för att öka säkerheten i ditt hem? Investera i en halkfri matta.

 

Låt oss utforska varför varje hem behöver halkfria mattor!

 

Varför är halkfria mattor viktiga?  

Hemmet ska vara en plats där vi känner oss trygga och bekväma. En glidande matta kan dock snabbt förvandla en lugn stund till en oväntad olycka.

 

Här är några skäl att överväga en halkfri matta:

 

  • Förebygg olyckor: Speciellt på hårda golv som kakel eller trä kan mattor lätt glida, vilket ökar risken för fall.
  • Längre livslängd på dina mattor: Utöver att förhindra olyckor hjälper halkfria mattor till att skydda själva mattan från onödigt slitage.
  • Estetiskt tilltalande: En matta som ligger på plats och inte rör sig ser alltid bättre ut än en som är ständigt skrynklad eller förskjuten.

 

Halkfri matta med gummibaksida som förebygger halka, glid och fallolyckor.Halkfri matta med gummibaksida som förebygger halka, glid och fallolyckor.

Vad gör en matta halkfri?

Halkfria mattor är utrustade med en speciell baksida, ofta av gummi eller annat greppvänligt material, som håller dem på plats för att förebygga halka, glid och olyckor relaterat till att mattan flyttar på sig.

 

Vissa har små greppnitar medan andra har en mer gel-liknande konsistens.

 

Välja den rätta halkfria mattan

När du letar efter den perfekta halkfria mattan för ditt hem, tänk på var den ska placeras och vilken typ av golv den kommer att ligga på.

 

För badrummet, till exempel, kan du överväga en matta med extra absorberingsförmåga. För kök och hallar, överväg en matta som är lätt att rengöra. En tvättbar matta är perfekt för sådana rum.

 

En matta utan halkskydd eller glidskydd som en person i bilden snubblar på och snart kommer ramla på grund av att mattan inte sitter fast på golvet.En matta utan halkskydd eller glidskydd som en person i bilden snubblar på och snart kommer ramla på grund av att mattan inte sitter fast på golvet.

Skötsel av din halkfria matta 

För att behålla mattans greppförmåga, dammsug den regelbundet och rengör vid behov enligt tillverkarens anvisningar. Om baksidan förlorar sitt grepp över tiden, kan det vara dags att överväga en ersättare.

 

Halkfri matta från SE Mattor

Ett hem ska vara en plats av komfort och säkerhet, och med en halkfri matta kan du se till att det förblir så.

 

Om du har frågor om halkfria mattor eller funderingar kan du alltid kontakta oss eller se våra vanliga frågor som kunder brukar ställa. Vi finns här för att hjälpa dig välja rätt matta till ditt fina hem.


Besök SE Mattor idag på semattor.se för att utforska vårt breda sortiment av halkfria mattor som kombinerar funktionalitet med stil.