Blogg

 1. 08 Dec 2022

  5 Fluffiga mattor för alla hem

  Fluffig matta ger känslan att vandra på moln

  Fluffig matta är en matta med fluffigt och mjukt utseende som ger känslan av att vandra på moln. Med fluffiga mattor höjs bekvämligheten och mysfaktorn hemma vilket innebär att livskvaliteten blir mer bekvämlig. En fluffig matta kan placeras lite överallt i hemmet, men vanligtvis placeras den i sovrum, vardagsrum, barnrum och hallen

  Läs mer
 2. 08 Dec 2022

  Matta med lång lugg för en mjuk inredning

  Matta med lång lugg

  Matta med lång lugg innebär de synliga syntetiska fibrer som syns ovanpå mattan, dvs mattans utseende. Dessa typer av matta kallas även långhårig matta och lång luggmatta. Matta med lång lugg kan placeras överallt i hemmet men vanligtvis finns dem i sovrum, vardagsrum, barnrum och lekrum. Lång lugg på mattor ger en mysig och bekväm känsla till rummet som skapar en ledig och lugn atmosfär. 

   

  En stor matta med lång lugg utgör en jättemysig miljö som höjer bekvämligheten i rummet. Vardagsrumsmatta,

  Läs mer
 3. 02 Dec 2022

  5 Sängmattor som gör ditt sovrum komplett

  Sängmattor skapar harmoni i sovrummet

  Sängmatta är en matta som vanligtvis placeras i sovrummet, specifikt under sängen, sängkanten eller bredvid sängen. Sängmattor i sovrum är ett bra sätt att göra det mer bekvämt och mysigt i sängkammaren vilket är väsentligt för att kunna koppla av i harmoni efter en lång arbetsdag. Det finns flera olika typer av mattor som kan kallas för sängmattor men vanligtvis används en sovrumsmatta, vardagsrumsmatta eller ryamatta som sängmatta.

  Genom att inreda ditt sovrum på det sättet du gillar — anpassas rummet efter dina egna behov och preferenser. Det är ett effektivt sätt att förbättra din sömn, energ

  Läs mer
 4. 26 Okt 2022

  5 Julgransmattor under din julgran 2022

  5 Julgransmattor under julgran 2022

   

  Julgransmatta under julgran ger din inredning en mysig känsla inför julen. Nu börjar det verkligen bli kyligare ute, samtidigt som de sista löven faller ner från träden. Butiker har redan börjat ställa ut mysiga juldekorationer — flera där hemma likaså, och i vissa fall, för många, har julbelysning och juldekoration redan stått i balkongen från förra årets jul...

  Matta under julgran ger julklappar en mysig yta att stå på

  Visst är det mysigt och värmande med juldekoration och den otroliga julstämningen? Men en fråga som uppstår nästa varje jul är vilken julgransmatta som ska köpas in för att ställa under julgranen. Juldekoration, julgran och inredning är jättekul och självklart vill man göra det annorlunda varje år

  Läs mer
 5. 08 Okt 2022

  5 varma mattor som sänker elkostnaden hemma

  5 varma mattor som sänker elkostnaden hemma

   

  Nu är det höst och det betyder att vintern närmar sig. Den stora temperaturskillnaden i Sverige innebär att det blir alltmer kallare hemma och därmed kalla golv och fötter. I kombination med de rådande omständigheterna i världen har elpriserna gått upp och elkostnaden för hemmet likaså. För att spara på pengar behöver flera hushåll stänga av golvvärme och andra värmekällor. Vi har lösningen för att både spara på pengar och värma hem, golv och framförallt fötter! Svaret är varma mattor.

   

  Varma mattor som värmer både hjärta och själ

  Varma mattor i höst och vinter värmer mer än bara golvet där hemma. Med hjälp av en varm matta värms hela rummet upp och självklart sprids värmen från fötterna upp till resten av kroppen. Värmebevarande mattor för hemm

  Läs mer
 6. 06 Okt 2022

  Sovrumsmatta till mysiga sovrum

  Sovrumsmatta till mysiga sovrum

  Sovrumsmatta är en matta som placeras i sovrum och fyller funktionerna att värma rummet, inreda rummet samt skapa en bekväm miljö. Mer specifikt placeras en matta i sovrum vanligtvis under säng eller bredvid sängen. 

   

  En sovrumsmatta finns i flera olika färger, storlekar och former, vilket innebär att den måste passa in i din inredning hemma. Fortsätt läs för att får inspiration till ditt sovrum och heminredning!

   

  Har du ett mindre rum kanske du föredrar en liten matta vid sängen. En stor matta i sovrum föredras ofta i stora rum. Det är viktigt att välja sin matta till sovrum med omsorg, precis som att inreda vardagsrummet med en vardagsrumsmatta eller en soffa.

  Läs mer
 7. 21 Dec 2021

  Julrea : Hitta den perfekta mattan till lägre pris

  Julrea är ett återkommande inslag varje år, där du kan hitta en mängd möjligheter till att förnya ditt hem till ett lägre pris tack vare alla julerbjudanden.  Julen innebär faktiskt mer än bara glitter och julgranar. Någonting måste ju finnas för att sammanbinda alltihopa och värma dina fötter.

  Läs mer
 8. Att välja rätt vardagsrumsmatta kan vara svårt ibland.

  En vardagsrumsmatta kommer säkert att ha stor inverkan på hela rummet och kan bli ganska dyr. Därför kan det vara utmanande att välja ut rätt Storlek. Detta är särskilt viktigt om du vill att det ska hålla i en längre period och inte kasta bort dina pengar för något som inte håller. Av den anledning kommer vi att dela med oss ​​av några tips om hur man bestämmer sig för rätt storlek samt hur man placerar mattan, med hjälp av vår expertis.

   

  I det här inlägget kommer du att få veta:

  • Generella storleksregler för vardagsrum
  Läs mer
 9. 12 Dec 2021

  Handgjorda silke mattor VS. Maskinvävda mattor

  Att försöka skilja handgjorda mattor från maskinvävda kan vara förvirrande. Egentligen är båda två klassiska mattor din egen stil, samt en distinkt hantverksmässig touch som inte går att slå. Men vad är de verkliga skillnaderna mellan dem? Tja, de otränade ögonen kan inte se variationerna; det är därför du bör läsa en guide innan du köper för att förstå mer och fatta välgrundade beslut.

  I det här inlägget kommer du att få läsa om:

  • Handgjorda silke mattor VS. Maskinvävda mattor: På vilket sätt skiljer dem sig?
  • Handgjorda mattor VS. Maskinvävda mattor: Vilken är bättre?
  Läs mer