Viskosmattor

Viskosmatta lyfter inredningen inom alla hem genom dess eleganta och exklusiva look som skimrar i rätt solljus. Söker du en underbar matta som utstrålar charm är viskosmattan det du är ute... Läs mer

Viskosmattor
per sida
Sätt fallande sortering

7 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

7 artiklar

Viskosmattor i modern stil

Hos oss hittar du fina, stilrena och trendiga mattor i det populära materialet viskos

Våra viskosmattor är 100% handvävda och handklippta och finns i flera olika designer och utföranden. Viskosmattan är en vacker och lättplacerad matta just på grund av sin vackra lyster som uppstår med hjälp av ljusläge och skuggor. Viskosmattor är även väldigt mjuka och sköna att sätta fötterna på. 

 

Viskosmattor är helt unik i sitt slag 

Viskosmattor är handgjorda och därför väldigt unik. Ingen viskosmatta är den andre lik. Viskosmattor är kända för sin vackra lyster och materialet viskos påminner mycket om silke eller sammet då fibrerna påverkas otroligt mycket av ljusets olika vinklar. Därför uppstår då skuggpartier och ljusare partier som får ögat att tro att mattan har olika nyanser av färgen, som också ger mattan ett djupare intryck och ett mer spännande utseende.


Viskosmatta för lyxig inredningsstil

Viskosmatta i vardagsrum och sovrum ger en modern och lyxig känsla, vilket blir alltmer vanligt inom svenska hushåll. Handgjorda viskosmattor är stilrena och väldigt bekväma att gå på. Dessa faktorer är anledningen till att viskosmattor är trendigt.

 

Skötselråd för dig som vill eller har köpt en viskosmatta:

Vi rekommenderar att du lämnar in mattan till en fackman för att få mattan impregnerad före användning,

eftersom mattor tillverkade i viskos inte kan tvättas med vatten och är känsliga mot all typ av vätska men också för att mattan ska behålla sin vackra lyster och kvalité.

När du fått hem din matta kan det förekomma linjer eller veck som sträcker sig över mattans yta när du rullar ut den,

det är helt normalt och är endast tryckmärken som orsakas av att mattan rullas ihop under transport.

Dessa linjer är inte permanenta och kommer att försvinna gradvis efter regelbunden dammsugning och normal användning.