Storlek

per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 402

Sida
 1. -22%
 2. -21%
 3. -30%
 4. -25%
 5. -25%
 6. -19%
 7. -42%
 8. -47%
 9. -42%
 10. -42%
 11. -47%
 12. -42%
 13. -42%
 14. -42%
 15. -47%
 16. -36%
 17. -47%
 18. -47%
 19. -47%
 20. -33%
 21. -36%
 22. -33%
 23. -36%
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 402

Sida

Välj rätt storlek på din matta innan du handlar

Välj rätt storlek på din matta med vår enkla storleksguide! När det kommer till mattor är det svårt att veta vilken storlek som passar i olika rum och ytor. Det finns några saker att tänka på när det kommer till storlek på din matta. Denna storleksguide för mattor vägleder dig med bilder, illustrationer och beskrivande text för att du ska få en bättre uppfattning för vilka mått och storlekar du kan välja mellan och vilka rum de placeras bäst i. Storleksguiden innehåller sovrum, vardagsrum, kök och hall. Det är viktigt att din matta är i rätt storlek och perfekt mått för att du ska bli nöjd med inredningen. Mattans storlek spelar roll! Följ denna guide för att hitta rätt storlek.

 

Storlek på matta under säng i sovrum

Rätt storlek på din sovrumsmatta är väldigt viktigt då det är det första- och sista steget du tar på dagen. Hur stor matta under säng är en vanlig fråga som vi besvarar i denna guide. Att vakna upp på morgonen och ta sitt första barfota kliv på en mjuk och fin ryamatta i rätt storlek är en otroligt härlig känsla. Likaså att ta sats på din sovrumsmatta för att hoppa in i sängen efter en lång arbetsdag. Det är viktigt att tänka på följande punkter när du ska välja storlek på din matta i sovrum:

 

 1. Placera din matta under säng i sovrummet ungefär ⅔ under sängen.

 2. Storlek på matta under säng bör vara bredare än sängen är bred, eftersom det ska finnas en matta att sätta ner fötterna på när man kliver på och ner från sängen. Matta under säng eller inte är upp till dig. Det innebär att en sovrumsmatta kan ha olika storlekar beroende på sängens storlek.

 3. Det går även att placera en smal avlång matta bredvid sängen om en stor matta inte önskas. Vanligtvis väljs den sidan som du stiger ner och på sängen från. Att placera två mattor på respektive sida är även ett alternativ.

 4. Det finns flera olika sätt att placera matta under säng i sovrum och de populäraste metoder är följande:

 • - Matta under säng som är klassiskt och snyggt.

 • - Matta under halva sängen är en modern placering som ser väldigt bra ut.

 • - Matta bredvid säng passar bra till enkelsäng och underlättar städning för alla typer av sängar.

 • - Rund matta under säng ger liv och form till rummet som sprider positivitet.

 

Nedan visas fyra bilder för att illustrera hur det kan se ut med rätt storlek på matta i sovrummet. Sovrumsmatta under säng, bredvid sängen och andra placeringar. Matta under säng inspo:

Matt under säng storlek

Stor matta under sängen

Matta bredvid säng

Stor matta under hela säng

(1. Sovrumsmatta storlek 160x230 cm / 2. Sovrumsmatta storlek 200x290 cm / 3. Sovrumsmatta storlek 80x150 cm / 4. Sovrumsmatta storlek 240x340 cm)

Storlek på matta i vardagsrum - Hur stor matta under soffa?

Storlek på vardagsrumsmatta är väldigt viktigt för att skapa en mysig och varm samlingsplats för nära och kära. En matta under soffa behöver vara i rätt storlek och placeras korrekt. Matta till hörnsoffa, under u soffa, under två soffor och fåtöljer är mycket viktigt att placeringen är rätt och att storleken täcker rätt yta. När du väljer en vardagsrumsmatta till vardagsrummet bör du tänka på följande punkter:

 

 1. Välj en matta som är minst lika bred som soffan. Placering av matta under soffa är viktigt, då rätt storlek gör vardagsrummet komplett. Oftast föredras en stor matta under soffa.

 2. Soffans ben behöver stå minst 20 cm in på din matta. Alla fyra ben under din soffa måste inte stå på din matta, men de främre benen bör stå minst 20 cm in på vardagsrumsmattan.

 3. Om du har ett soffbord eller fåtöljer bör deras ben stå på mattan. Samma sak där — alla ben måste inte stå på mattan men de främre benen bör göra det. Fåtölj på matta ser dock bäst ut med alla ben på mattan.

 

För en enhetlig inredning i vardagsrummet med harmonisk samspel bör dessa tre tips följas. Att få till en snygg kombination av soffa, fåtölj, soffbord och matta är otroligt tillfredsställande och du kommer garanterat få komplimanger av gäster.

Nedan visas fem bilder som illustrerar hur olika typer av soffor placeras på mattor i olika mått samt storlek. Matta under 2 sitsig soffa, 3 sitsig soffa, 4 sitsig soffa, fåtöljer och soffbord visas på illustrationerna:

 

matta under soffa vardagsrum

stor matta under soffa i vardagsrum
        

rund matta i vardagsrum

matta under soffgrupp i vardagsrum

         

vardagsrumsmatta storlek under soffa


(1.Vardagsrumsmatta storlek 160x230 cm / 2.Vardagsrumsmatta storlek 200x290 cm / 3.Rund matta storlek 200 cm / 4. Vardagsrumsmatta storlek 300x400 cm / Vardagsrumsmatta storlek 240x340 cm)

Storlek på matta under matbord i kök

Storlek på köksmatta under matbord är viktigt att placera rätt i kök. En snygg köksmatta i rätt storlek är otroligt snyggt i kök, matsal och diverse matplats. Den enhetliga matgruppen kombinerat med en tålig matta under köksbord är supersnyggt och hållbart. Snygg matta under matbord kan placeras på flera sätt beroende på typ av matta och matbord. När du väljer en köksmatta till köket är det viktigt att du tänker på följande punkter:

 

 1. Matta under matbord eller inte är frågan. Välj rätt form på din köksmatta som beror på ditt bord. Med ett rektangulärt matbord passar oftast en rektangulär matta. Med ett runt matbord passar vanligtvis en rund matta, men i vissa fall fungerar en kvadratisk köksmatta. Matta under runt matbord bör därav vara rund eller kvadratisk.

 2. Både matbord och matstolar ska få plats på köksmattan i din matplats. Hur stor matta under matbord beror på matsalsmöbler, men en bra regel är att låta mattan sticka utanför minst 50-60 cm kring alla sidorna av bordet. Genom att följa den regel så bör stolar alltid få plats på mattan oavsett om de är utdragna från matbordet eller inte. Därför är en stor matta under matbord att föredra.

 

Nedan ser du tre bilder som illustrerar köksmattor i kök och matplats. Se storlek på matta under matbord inspiration här:

 

köksmatta under matbord storlek

matta under matbord storlek i kök

Rund matta under runt matbord storlek i kök

(1. Köksmatta storlek 160x230 cm / 2. Köksmatta storlek 240x340 cm / Rund köksmatta storlek 200cm)

 

Storlek på matta i hall — Hallmatta i rätt storlek och plats

Storlek på hallmatta är ytterst viktigt för att gäster och besökare ska få ett så bra välkomnande som möjligt. Det första intrycket har en stor betydelse och därför bör mattan i hallen placeras perfekt och i bra storlek. Nedan presenteras viktiga aspekter som du bör tänka på innan du köper din hallmatta:

 

 1. Välj rätt form på din matta i hall. Är det en avlång hall passar en avlång hallmatta väldigt bra. Detta eftersom en lång hallmatta eller gångmatta leder gäster till nästa dörr och rum på ett snyggt sätt. Är rummet däremot kvadratiskt kan en rund matta i hallen passa bra, likaså en kvadratisk hallmatta.

 2. Beroende på hallens storlek så passar olika storlekar av mattor i din hall. Stor matta  passar bra i en stor kvadratisk hall. En liten matta passar bra till små rum och hall.

 

Nedan presenteras tre bilder som illustrerar hallmattor i olika rum och storlek. Se illustrationer på matta i hall inspiration: 


Lång hallmatta i hallen

Liten matta i hall

Rund matta i hall storlek

(1. Hallmatta storlek 80x300 cm / 2. Hallmatta storlek 80x150 cm / 3. Hallmatta rund storlek 120 cm)

Hitta rätt storlek på din matta med SE Mattor

Vi på semattor.se hoppas att denna matta storleksguide var till hjälp för dig som vill köpa en ny matta till hemmet! Nedan listar vi populära former, mått och storlekar på mattor!

Populära former på mattor:
Runda mattor

Långa mattor

Stora mattor

Små mattor

 

Populära mått och storlekar på mattor:

Matta 200x300

Matta 250x350

Matta 300x400

Matta 80x300

Matta 160x200

Matta 170x240

Matta 250x300

Matta 60x90

Matta 80x150

Matta 120x160

Matta 120x170

Matta 133x190

Matta 140x200

Matta 160x230

Matta 240x340

 

Genom att kombinera billiga mattor och all information om mattor vill vi ge kunden den bästa service som du förtjänar! Kontakta oss för mer information om matta storlek.

Välkommen till SE Mattor!