Beige Matta

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 110

Sida

Inred med en beige matta hemma för en jordnära och lugn känsla. Att handla mattor hos oss ska vara enkelt, därför erbjuder vi ett brett sortiment av mattor i olika stilar och mönster.... Läs mer

 1. -48%
 2. -48%
 3. Ny
 4. -75%
 5. -59%
 6. -5%
 7. -5%
 8. -5%
 9. -42%
 10. -50%
 11. -31%
 12. -59%
 13. -69%
 14. -50%
 15. -22%
 16. -14%
 17. -14%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 110

Sida

Beige - en klassisk färg med enkel elegans

En beige matta utstrålar en neutral, varm och jordnära känsla. Den beiga färgen är lätt att kombinera med olika färger och möbler. Kom ihåg att mattan kan se annorlunda ut beroende på storlek, form, färgton, stil och material. Våra mest populära nyanser är 

 • offwhite
 • krämvit
 • gräddvit
 • brun.

Vi erbjuder beiga mattor för exempelvis vardagsrum, kök och sovrum. Oavsett om du vill ha en mönstrad eller enfärgad matta hittar du en ny favorit hos SE Mattor, som sätter guldkant på ditt hem. 

Så matchar du en beige matta med resten av din inredning

Storlek, placering och andra faktorer kan vara knepigt att ta hänsyn till när du ska välja matta. Läs gärna våra tips om hur du väljer rätt vardagsrumsmatta här.

 1. Analysera rummets befintliga färger: Innan du väljer möbler, ta en närmare titt på de nuvarande färgerna i rummet. Vilka nyanser dominerar? Välj kompletterande färger som samverkar med beige för att skapa en enhetlig look.
 2. Välj en färgpalett: Välj en harmonisk färgpalett med nyanser som kompletterar färgen på din matta. Kanske mjuka pasteller, jordtoner, eller till och med några djärvare färger efter din smak?
 3. Möblering: När du väljer möbler, se till att de kompletterar den beige färgen istället för att konkurrera med den. Mörkare tränyanser eller ljusa, luftiga material kan fungera bra.
 4. Kontrasterande detaljer: Inkludera några kontrasterande detaljer för att skapa ett intressant rum. Om du har en beige matta och ljusa möbler till exempel, överväg att inkludera några mörkare eller djärva accessoarer för att skapa kontrast och djup.
 5. Testa dig fram: Våga prova och justera tills du är nöjd med rummet. Det kan ta lite tid att hitta den perfekta balansen mellan mattan och övrig inredning. 

Vilken färg ska soffan ha för att matcha en beige matta?

En beige matta är relativt neutral och passar därför med många olika färger på soffan. Välj till exempel en ljusbeige eller gråbrun soffa om du vill ha en harmonisk känsla. Vill du istället ha ett rum med mer liv och kontrast? Prova en soffa i en annan färg, såsom grön, röd eller mörkblå. Kom ihåg att belysning, färgen på väggarna och övrig inredning kan påverka hur soffans färg kan uppfattas.

Genom att tvätta din matta förlänger du livslängden och håller smuts borta. Läs gärna Hur du tvättar din matta på rätt sätt. 

SE Mattor – när du vill ha snygga mattor av hög kvalitet

Våra mattor gör mer än bara täcka dina golv. De bidrar med behaglig värme under kalla årstider och sätter en ombonad touch på ditt hem. Vilken inredningsstil du än har – bohemisk, lyxig, lantlig eller minimalistisk, kommer en beige matta att passa perfekt i ditt hem. Du vet väl att vi även erbjuder halkskydd?

Klicka hem din nya favoritmatta online från oss, eller besök våra fysiska butiker i Helsingborg, Ödeshög och Södertälje. Vår kunniga personal hjälper dig gärna om du har frågor och funderingar! Med oss får du:

 • låga priser
 • brett sortiment av kvalitetsmattor
 • expertrådgivning
 • snabb service