Köksmattor

Välkommen till våra Köksmattor! Här hittar du inspiration och tips för ditt kök. Vi är glada att ha dig med oss och hoppas att du njuter av våra idéer och råd för att göra ditt kök... Läs mer

per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 390

Sida
 1. -75%
 2. Ny
 3. Ny
 4. Ny
 5. Ny
 6. Ny
 7. Ny
 8. Ny
 9. Ny
 10. Ny
 11. -35%
 12. -30%
 13. -25%
 14. -25%
 15. -47%
 16. -47%
 17. -24%
 18. -24%
 19. -24%
 20. -24%
 21. -24%
 22. -25%
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 390

Sida

Köksmattor värmer hemmets hjärta

Köksmatta är en matta som vanligtvis placeras i köket eller matplats. Köksmattor är tillverkad av tålig och slitstark material som klarar av tuffa förhållanden lik matspill och slitage i form av hög trafik från matlagning som utförs dagligen. En matta i köket ska vara både snygg och funktionell för att kunna stå i matlagningsrummet en längre tid utan att förstöras.  

Att införskaffa sig en köksmatta till köket är ett utmärkt sätt att tillföra lite personlighet, bekvämlighet och värme till ditt kök eller matsal, det kan dock vara en utmaning att hitta en som är både snygg och tillräckligt praktisk för att kunna användas i ett rum där det finns mat och dryck som enkelt kan spillas ut. Inred ditt kök efter din personliga smak och hemmets inredningsstil. Tvättbara mattor, viskosmattor, trasmattor och moderna mattor är exempel på populära köksmattor.

Köksmattor i olika storlek, form och färg

Köksmattor finns i olika mattstorlek, form och färg, vilket innebär att du behöver hitta en matta som passar bäst i ditt kök. Kök och matplatser har olika planlösningar och storlekar. Det betyder att din köksmatta behöver samspela med resterande inredning i köket. Att ta in en köksmatta fungerar också som ljuddämpande och bidrar med en lugnare känsla. Läs vidare för att förstå dig på köksmattor!

Smala och långa kök är väldigt snyggt att inreda med en avlång gångmatta som tillför lite liv och ljus till kökets resterande inredning som många gånger kan kännas hårt och kallt på grund av vitvaror, skåp och bänkskivor. Då hjälper den till att mjuka upp intrycket och gör golvet bekvämare att gå, stå och arbeta på. Beige matta i kök neutraliserar och ger en ombonad känsla på köksgolvet.


Stora kök kan inredas med flera typer av köksmattor beroende på vilken känsla som ska förmedlas. Stora mattor är i varje fall ett måste för att få en mysig och ombonad känsla. Moderna mattor, trasmattor och runda mattor passar väldigt bra i flera kök med öppen yta. 

 1. En köksmatta i modern stil passar i en modern inredning.

 2. Trasmatta i kök utstrålar en jordnära och hemtrevlig känsla.

 3. Runda köksmattor ger köket form och liv, vilket skapar en harmonisk atmosfär.


Små kök inreds oftast med små mattor som ger en snygg detalj i matlagningsrummet. En liten matta gör stor skillnad i små rum — speciellt i kök som består av vitvaror med kalla färger. 

 

Köksmatta är inredning i köket

När du ska köpa köksmattor, eller mattor överhuvudtaget, är det viktigt att du tänker igenom ditt beslut och att du vet vilken känsla samt inredningsstil du vill förmedla.

Vill du att ditt kök ska ha en bohemisk känsla, eller kanske har du ett mer naturnära kök med träslag, bomull och andra naturmaterial. Du kanske letar efter en färgglad köksmatta eller eventuellt en mönstrad matta i köket i dova färger för att tillföra det där lilla extra ditt kök saknar. Köksbord samt köksstol bildar en matgrupp som är viktigt att matcha med resterande inredning. Oavsett vad du är ute efter så är en köksmatta ett utmärkt sätt att tillföra färg och textur till ditt kök och din matsal.

Köksmattor kan fungera på många olika sätt för att ge en helt ny känsla i köket. Du kan välja en matta för kök som matchar och för samman hela köket samt tar fram beslagen på luckorna, som vackert matchar bänkskivan eller dina köksstolar. Köksmattan kan även ensam utgöra rummets enda färgklick och bli en iögonfallande detalj i köket som snabbt hamnar i blickfånget. Att använda en färgglad matta i kök kan ge ett blekt och tråkigt kök ett helt annat uttryck och väcka intresse på ett helt nytt sätt. Välj och vraka mellan våra köksmattor och inred ditt kök med en snygg köksmatta!
  

Tåliga köksmattor i olika storlekar och färger

Köksmattor är som sagt tåliga och slitstarka. Om du letar efter en matta för köket att ha under ditt matbord så finns det en del saker att ha i åtanke. Tänk på färgen, den kan ha ett väldigt praktiskt syfte. Väljer du en mörkare köksmatta till köksbordet så döljer den effektivt många fläckar och spill och hindrar den från att lämna bestående spår.

En tvättbar matta i köket eller en köksmatta som är lätt att rengöra är också att föredra. Mattan är mer utsatt i köket än i många andra rum av hemmet och därför bör du leta efter mattor i tåliga material som enkelt går att rengöra. Hos oss hittar du snygga köksmattor som tål lite extra smuts och är enkla att rengöra med hjälp av en fuktig mikrofiberduk. Hållbarhet är viktigt och det visar våra köksmattor.

Köksmatta under matbord

Köksmatta under matbord är ett bra sätt att få in lite färg och mjuka texturer till ditt kök som annars i vanliga fall är hårt och kantigt. Att hitta rätt sorts matta till kök och matgrupp kan vara en utmaning ibland om man inte vet vad man är ute efter. 

Ett smart och ganska välkänt tips för att hitta mattstorleken man är ute efter är att sätta maskeringstejp på golvet runt din matgrupp för att se ungefär vilken storlek du behöver ha för att låta mattan kunna rama in din matgrupp på bästa sätt.

Nästa steg för att hitta din köksmatta kan vara att kolla runt online på olika hemsidor som säljer mattor för kök och leta efter inspiration för att till slut kunna bestämma dig. Materialet är en otroligt viktig del, även hur köksmattan och dess vävteknik ser ut.

I köket passar en slätvävd matta allra bäst. Vävda mattor är lättast att göra rent och dammsuga, väljer du en med längre lugg så riskerar smulor och spill att sugas in i luggen och döljas eller skapa kladdiga partier och försämra hållbarheten. Matsalsmatta och matta till matplats ska bidra till en trevlig miljö. Hoppas denna guide hjälper dig att hitta en köksmatta för ditt kök!

Matta i kök från semattor.se

Det sägs att köket är hemmets hjärta, håller du med? Är du inne på att köpa en ny köksmatta? Då har du hittat rätt! Hos oss kan du hitta en köksmatta som passar in i just ditt kök. En matta till kök har andra krav på sig än hemmets resterande mattor. Köksmattor är slitstarka och tåliga mot spill men framförallt värmer den hemmets hjärta.

Välkommen till oss på semattor.se för billiga mattor i ditt kök!