Grå Matta

Utforska våra gråa mattor i olika mönster, material och stilar. SE Mattor erbjuder mattor som sätter pricken över i på ditt hem. Oavsett om du söker en matta... Läs mer

per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 126

Sida
 1. -33%
 2. -42%
 3. -33%
 4. -33%
 5. -36%
 6. -36%
 7. -38%
 8. -42%
 9. -34%
 10. -50%
 11. -34%
 12. -34%
 13. -50%
 14. -35%
 15. -46%
 16. -39%
 17. -42%
 18. -42%
 19. -22%
 20. -29%
 21. -77%
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 126

Sida

Grått – enkel att kombinera med både varma och kalla färger

En grå matta ger ett elegant och stilrent intryck till ditt hem. Grått är en diskret och lugn färg som passar utmärkt att kombineras med både varma och kalla färger. Prova att kombinera med olika färger såsom vitt, beige och brunt. Har du en modern inredning med starka färger? Då är en grå matta ett fint val som ger balans till rummets färgpalett. 

Genom att tvätta din matta förlänger du livslängden och håller smuts borta. Läs gärna hur du tvättar din matta på rätt sätt. 

Grå matta ger en ombonad känsla i alla rum

En grå matta ger rummet en inbjudande känsla och passar lika bra i sovrummet som i hallen, köket och vardagsrummet. Vill du ha mattan under ett matbord? Kom ihåg att inte välja för liten storlek. På så vis undviker du att stolarna fastnar i mattkanten när du drar ut dem, dessutom kan en för liten matta ge ett trångt intryck. Läs gärna våra tips om hur du väljer rätt vardagsrumsmatta här.

Vilken storlek ska jag välja?

Mattans storlek är en avgörande faktor för hur rummet och mattan kommer uppfattas. Vill du använda mattan under sängen, soffan eller matbordet? Av praktiska skäl är det bra att ha en större variant under matbordet, så att stolarna inte fastnar i mattkanten. En bra tumregel att utgå från är att låta mattan sticka ut minst 50-60 cm runtom matbordets alla sidor. På så sätt kommer stolarna att få plats även om de är något utdragna från bordet.

Om du har ett runt soffbord eller matbord passar en rund matta utmärkt. Om du har en dubbelsäng i sovrummet, välj en matta som är bredare än vad din säng är bred. 

Mjuk ryamatta eller modern maskinvävd matta?

Vilken inredningsstil du än har – bohemisk, lyxig, lantlig eller minimalistisk, kommer en grå matta att passa perfekt i ditt hem. Vi har jobbat hårt för att kunna erbjuda ett brett utbud av kvalitetsmattor, där vi ofta köper in direkt från tillverkare för att kunna erbjuda lägre priser. 

SE Mattor – när du vill ha snygga mattor av hög kvalitet

Våra mattor gör mer än bara täcka dina golv. De bidrar med behaglig värme under kalla årstider och sätter en ombonad touch på ditt hem. Du vet väl att vi även erbjuder halkskydd?

Klicka hem din nya matta online från oss, eller besök våra fysiska butiker i Helsingborg, Ödeshög och Södertälje. Vår kunniga personal hjälper dig gärna om du har frågor och funderingar!

Med oss får du:

 • låga priser
 • brett sortiment av kvalitetsmattor
 • expertrådgivning
 • snabb service