Blå Matta

Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

21 artiklar

Inred hemmet med en blå matta som utstrålar en frisk, öppen och harmonisk aura runtomkring. Blåa mattor är otroligt snyggt inom de flesta inredningsstilar beroende på hur du kombinerar... Läs mer

 1. -7%
 2. -29%
 3. -29%
 4. -19%
 5. -33%
 6. -39%
 7. -24%
 8. Ny-45%
 9. Ny-45%
 10. Ny-22%
 11. Ny-22%
 12. Ny-23%
 13. Ny-22%
 14. Ny-23%
 15. Ny-23%
 16. Ny-23%
 17. Ny-23%
Visa som Rutnät Listvy
per sida
Sätt fallande sortering

21 artiklar

Blå matta med en avslappnande effekt

Blå matta symboliserar himlens öppenhet och frihet som är svår att uppnå med andra färger. En matta i blå färg utstrålar ett inre lugn likt ett hav efter en storm och kan placeras i alla rum beroende på dina preferenser. Vill du implementera en matta med frisk färg till hemmet — är en blå matta i vardagsrum, badrum, hall eller sovrum det perfekta valet. Om du vill veta mer om blåa mattor borde du fortsätta läsa för att hitta din blå matta.

En blå matta sitter väldigt fint med en vit modern inredning, vilket ofta förknippas med den eleganta semesterdestinationen Santorini i Grekland. Den blåa färgen kombinerat med en vit matta skapar ett naturligt samt harmoniskt samspel i ditt hem. En blå orientalisk matta i vardagsrum sitter utmärkt med blåa gardiner eller vita gardiner som matchar mattans fina blå färg.

Att kombinera färgen blå med andra ljusa färger som vit och grå färg gör att mattan får en vacker nyans som enkelt kan kombineras med nästa allt som finns i hemmet. Att köpa en enfärgad matta i blå kan vara enkelt och ibland lite tråkigt, men då finns alternativet att inreda med en flerfärgad matta och mönstrad matta i blå färg som ger en harmonisk energi till rummet. Men visste du att det finns flera olika blåa mattor? Läs nedan för att veta mer om blå mattor.
 

Mörkblå matta

Mörkblå matta kan även kallas för kungsblå matta, vilket är en kunglig samt lyxig färg. På engelska heter det “royal blue” vilket är en blå matta men i en mörkare blå färg. Denna matta ser varmare och mysigare ut eftersom den mörka nyansen skapar ett mörkt djup som ögat dras till samtidigt som den mörkblå färgen på mattan utstrålar elegans. En mörkblå matta passar bra till flera olika inredningsstilar beroende på din smak och stil. Guld färg kombinerat med mörkblå är otroligt snyggt inom mattor och heminredning.

Populära rum att placera en mörkblå matta är i sovrummet, vardagsrummet och badrummet. Kungsblå sovrumsmatta eller vardagsrumsmatta utstrålar lyx och värme vilket kungariken värderar starkt. Mörkblå badrumsmatta symboliserar havet vilket skapar en passande miljö till badrum där man badar och duschar med vatten. Runda mattor i blå färg liknar även vattendroppar som höjer mysfaktorn. Havet är djupt, precis som en fin mörkblå matta.

Ljusblå matta

Ljusblå matta finns i flera olika nyanser och en populär ljusblå färg är “baby blue” vilket är en mysig färg som utger en ombonad känsla. En baby blue matta i ljusblå färg är väldigt vanligt som barnmattor i barnrum eftersom färgen skapar en trygghet för barn.

Ljusblåa mattor kan anses som lekfulla, somriga samt fräsch och kan därför placeras i varje rum hemma. Hallmattor, gångmattor och stora mattor i ljusblå färg är vackert inom modern inredning och klassisk inredning. Här hittar du billiga mattor i alla olika blå nyanser! Det kan inte gå fel med en snygg blå matta.