Vanliga frågor

När du beställer via vår webbplats erbjuder vi upp till 12 månaders räntefri delbetalning med Klarna. Betalning via Visa, Mastercard och Swish är även möjligt.

Vilka är era mest populära mattor och varför?

Våra mest populära mattor är Rabbit Eco Tvättbar Ryamatta, Cat Tvättbar Ryamatta, Brolly-kollektionen och Twisty-kollektionen. 

Dessa är mest populära eftersom dessa designer är trendiga. Neutrala, enfärgade mattor med eller utan mönster skapar en stilren och minimalistisk inredning som många älskar i Sverige. Skandinavisk, japandi eller modern inredning uppskattar just dessa populära mattor.

Varför jobba hos oss?

Vårt arbete på SE Mattor innebär ständig utveckling och ansvar från dag ett för att bli bäst på kundservice, användarvänlighet och självklart expert på mattor. Våra kollegor är engagerade och alltid redo att stötta din utveckling. 

 

Dessutom erbjuder vi generösa friskvårdsbidrag. Våra arbetsuppgifter är varierande, vilket innebär att du alltid får nya erfarenheter som främjar din utveckling. Läs mer här.

Vad har ni för betalsätt?

När du beställer via vår webbplats erbjuder vi upp till 12 månaders räntefri delbetalning med Klarna. Betalning via Visa, Mastercard och Swish är även möjligt.

 

Läs mer om köpvillkor här.

Jag har fått en trasig produkt, vad gör jag nu?

Om du har mottagit en defekt produkt, vänligen reklamera den till oss så snart som möjligt. För att göra reklamation, besök vår reklamationsformulär, följ sedan formulärets anvisningar.

Om du inte kan använda formuläret, skicka en e-post till reklamation@semattor.se och följ samma anvisningar. Kom ihåg att inkludera ditt ordernummer, en kort beskrivning av skadan och bifoga bilder eller eventuellt en video som visar skadan. 

Vi behandlar ditt ärende så snabbt som möjligt.

Vad har ni för leveranssätt?

Vi levererar större produkter med hemleverans, och transportören kommer att kontakta dig för att bestämma en lämplig leveranstid.

 

Små varor levereras till ditt närmaste postombud, och du kommer att få ett sändningsnummer när din beställning lämnar vårt lager. Du får ett sms när din vara är redo att hämtas från postombudet.

 

Läs mer om leverans här.

Kan man köpa presentkort hos er?

Absolut, vi erbjuder presentkort. Kontakta oss via formuläret i Kontakta Oss så hjälper vi dig med ditt presentkort.

Har ni öppet köp/ångerrätt?

Vi erbjuder 14 dagars ångerrätt, vilket innebär att du kan prova produkten för att säkerställa att den passar dina behov. Om du är osäker, se till att behålla originalförpackningen för eventuell retur.

Vi erbjuder också 14 dagars öppet köp, förutsatt att produkten returneras i obruten förpackning.  Läs mer om vår returhantering och köpvillkor.

Jag är inte nöjd och vill returnera, hur gör jag?

Du har en 14-dagars ångerrätt från dagen du tar emot varan. Om du vill returnera en produkt måste du betala returfrakten själv. Den returnerade produkten måste vara i oförändrat skick och i originalförpackning eller likvärdig. 

Alla returer måste ske inom 14 dagar från godkänd returdatum. Varorna måste vara ordentligt förpackade för att undvika transportskador. Misskötsel av paketering som leder till skador eller smuts på varan vid retur kan resultera i en avgift för rengöring eller reparation av skadorna. För att initiera en retur, vänligen skicka ett meddelande via returformuläret.

Läs mer om returer här.

Har jag fri frakt?

Vi erbjuder fri frakt till de flesta delar av Sverige. För produkter över 25 kg som ska levereras till Norrland eller Gotland tillkommer en extra fraktkostnad. Dessutom gäller en fraktkostnad för leveranser utanför Sverige.

Läs mer om leverans här.

Jag har ångrat mig och vill avboka min beställning, hur gör jag?

Alla avbokningar sker via e-post. Om du vill avboka din beställning, vänligen skicka ett meddelande till oss via formuläret i Kontakta Oss och inkludera ditt ordernummer samt önskemål om avbokning.

Jag har inte fått min faktura, vad ska jag göra?

Om du inte har mottagit din faktura bör du först kontakta Klarna för rådgivning. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta oss för ytterligare rådgivning.

Jag vill ändra min order, hur går jag tillväga?

Om du behöver ändra eller byta ut något i din beställning Kontakta Oss och inkludera ditt ordernummer samt information om ändringarna du vill göra. Vi kommer att återkoppla till dig och hjälpa dig med din ändring.

Jag har returnerat/avbokat något jag redan har betalat, när får jag pengarna tillbaka?

Om du har betalat direkt till oss kommer pengarna att returneras inom 14 arbetsdagar från det att vi har mottagit dina uppgifter. Om du har använt Klarna som betalsätt på vår webbplats är det Klarna som kommer att kreditera ditt belopp inom ca 3-4 arbetsdagar. För eventuella frågor om Klarnas returbetalning, vänligen kontakta Klarna.

Vilka typer av mattor säljer ni?

Vi säljer mattor av olika typer, material och stilar. Vårt sortiment inkluderar mattor i ull, rya, syntet och andra material. Vi har också mattor i olika stilar, från klassiska till moderna mattor.

Här hittar du alla mattor.

Hur kan jag välja rätt matta för mitt hem?

Det finns några saker att tänka på när du väljer en matta för ditt hem. Först måste du bestämma dig för vilken typ av matta du vill ha. Vill du ha en matta i ull, bomull, syntet eller något annat material? 

Sedan måste du bestämma dig för vilken stil du vill ha. Vill du ha klassisk eller modern matta? Slutligen måste du bestämma dig för vilken storlek och form du vill ha.

Läs mer på vår blogg.

Hur kan jag rengöra min matta?

Det beror på vilken typ av matta du har. Vissa mattor kan tvättas i maskin, medan andra måste rengöras på plats. Vi rekommenderar att du följer skötselråden som medföljer din matta. 

Läs detta blogginlägg för att få mer information om mattrengöring.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden varierar beroende på var du bor. I Sverige tar det vanligtvis 2-5 arbetsdagar att få din matta levererad.

Läs mer om leverans här.

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

Vi erbjuder ett brett utbud av betalningsalternativ, inklusive kortbetalning, fakturabetalning och delbetalning via Klarna.

Har ni någon returpolicy?

Ja, vi erbjuder en 14-dagars returpolicy. Om du inte är nöjd med din matta kan du returnera den.

Läs mer om returhantering här.

Vilka certifieringar har era mattor?

Våra mattor är kvalitetstestade och uppfyller branschstandarder. Vi erbjuder även mattor med certifieringar som OEKO-TEX Standard 100 vilket garanterar säkerhet och kvalitet för våra produkter.

Kan ni ge tips om hur man matchar en matta med inredningen i mitt hem?

Självklart! Vår expertis sträcker sig till inredning. Kontakta vår kundtjänst för rådgivning om färger, mönster och storlekar som bäst kompletterar din inredning. Eller läs vår blogg för att få experttips och en intressant läsning.

Har ni några recensioner eller kundberättelser att dela med er av?

Ja, vi har en samling av recensioner från våra nöjda kunder. Besök vår recensionssida för att läsa om deras erfarenheter med oss.

Hur tar ni hand om kunddata och integritet?

Vi värnar om din integritet. Vår hantering av kunddata följer alla gällande lagar och föreskrifter. Läs våra köpvillkor och integritetspolicy för mer information om vår dataskyddspolicy.

Finns det några garantier för era mattor?

Vi erbjuder garantier för våra mattor. Kontakta oss för att få information om garantivillkoren för den specifika matta du är intresserad av.

Vilken typ av kundsupport erbjuder ni? 

Vi erbjuder kundsupport via telefon, e-post och chatt på våra sociala medier: Facebook och Instagram. Vårt team finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig med dina behov.

Kan ni rekommendera några underhållstips för att förlänga livslängden på min matta?

Självklart, vi har många tips och råd för mattvård. Läs vår blogg eller kontakta oss för mer information om hur du tar hand om din matta på bästa sätt.

Låt oss Hjälpa Dig Hitta Den Perfekta Mattan

På SE Mattor är vi passionerade om mattor och vi strävar efter att göra ditt val enkelt och ditt hem vackrare. Vi har de högkvalitativa mattorna som kommer att förvandla ditt utrymme och ge komfort till ditt liv.

Oavsett om du har en klar bild av vad du letar efter eller behöver professionell rådgivning, är vårt team redo att assistera. Vi har över 10 års erfarenhet inom branschen och vår expertis är till för att tjäna dig. Läs mer om oss här.

Utforska vårt breda utbud av mattor online, besök våra showroom och låt oss tillsammans skapa magi för ditt hem eller affärslokal. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller vill ha hjälp att hitta din drömmatta.

Välkommen till SE Mattor – där din dröm om det perfekta golvet blir verklighet.


Se vårt sortiment här!

Uppdaterad: 2024-05-20