Jutemattor

Jutemattor ger en hemtrevlig, jordnära och ombonad känsla som lyfter inredningen inom alla hem. En naturlig skönhet som tar med sig en naturnära aura in till hemmet. Här hos oss på SE Mattor... Läs mer

per sida
Sätt fallande sortering

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

5 artiklar

Jutemattor med jordnära stil

Jutemattor är gjord av växtfibrer som vävs ihop för att skapa en naturlig skönhet till matta. Jutematta, precis som trasmatta ger en naturnära och jordnära utseende till rummet som utstrålar harmoni.

Jute är verkligen en hållbar och förnybar resurs, vilket gör den till ett utmärkt val för dig som bryr sig om naturen och miljön. Jutemattor är extremt mjuka och bekväma under fötterna och passar särskilt bra för mysiga utrymmen som sovrum, vardagsrum och andra ombonade utrymmen. Om du känner igen dig bör du se på en jutematta.

 

Jutematta i olika storlek och färg

Jutemattor är oftast färgade i rika nyanser av brunt och beige, vilket är naturligt efter växtfibrernas sammanvävnad. En beige matta skapar en naturlig och naturnära miljö i rummet. En trendig form just nu är runda jutemattor som ger hem och hushåll en personlig känsla som utstrålar naturlig skönhet. De sammanvävda växtfibrerna utgör en fantastisk matta som känns genuin och äkta. Denna fina naturinspirerade detalj ger hemmet ett otroligt fin matta som även är slitstark. Behöver du en ny utomhusmatta, julgransmatta eller vardagsrumsmatta kanske du borde testa en jutematta.

 

Rund jutematta

En rund jutematta skapar en jordnära och stilfull känsla som svenska hem älskar. Runda mattor i jute är otroligt snyggt och med rätt placering kan ett hus omvanldas till ett hem. Storlek på matta i jute varierar beroende på rum och yta, men en rund jute matta passar i de flesta rummen. Stora mattor i jute är ett alternativ som gör det hemtrevligt och varmt hemma. Här hittar du snygga runda jute mattor!

 

Slitstark och tålig matta

En jutematta håller väldigt länge eftersom att mattan är både slitstark och tålig. En äkta jutemattan är som tidigare nämnt gjord av sammanvävda växtfibrer, vilket innebär att den är i god kvalité och tålig material. Det krävs mycket för att förstöra en jutematta, vilket sällan händer. Jutemattor är en naturlig skönhet som tål mer än de flesta mattorna i branschen. 

 

Jute är ett snyggt, hållbart och av helt naturligt material. Jutemattor kan hjälpa till att ta alla miljöer till nästa nivå, oavsett om det är sovrummet eller vardagsrummet i ditt hem. Fräscha upp alla utrymmen med en jutematta, gjord av material som är mjukt under fötterna. Det är relativt lätt att underhålla. Smuts klänger inte fast vid jutens hårda fibrer – den vilar löst på väven. När de sköts på rätt sätt kommer jutemattor att hålla länge. Om du undrar hur man rengör jutemattor, fortsätt läsa för våra bästa tips och tricks.

 

Hur tvättar man jutemattor?

En frekvent återkommande fråga är: Hur tvättar man en jutematta? Jo, en effektiv metod för att rengöra en jutematta är “punkt-rengöringsmetoden”. (OBS! När det kommer till jute är vatten bara din vän i små doser. Att dränka eller spola ner din jutematta kan leda till ytterligare skador.) Testa istället dessa knep:

 

Så här fungerar det:

 

 1. Tryck fast ordentligt i jutemattan med rena, vita pappers- eller tyghanddukar omedelbart efter att spill har skett, arbeta från utsidan av spillningen och inåt för att undvika spridning. Fortsätt dutta - dutta igen, gnugga inte - tills ingen fukt överförs till handduken.

 2. För fasta spill, skrapa upp fasta partiklar med en matt kniv eller nagelfil. Följ sedan steg #1.

 3. För rödvin och tomatsås, dutta med en vit trasa fuktad med mineralvatten för att neutralisera spill och ta bort eventuella fläckar.

 4. Låt torka. Många gånger försvinner fläcken. Om den inte gör det, försök att rengöra med en trasa fuktad med mild tvål, eller annan rengöringsmedell. Torka omedelbart med hårtork eller fläkt.

 

Sammanfattning:

 • Gjord av växtfibrer som vävs ihop.
 • Naturlig skönhet som utstrålar natur och lättsamhet.
 • Slitstark och tålig.
 • Hållbart och naturligt material.
 • Enkel att rengöra och tvätta.
 • OBS! Jutemattor tål vatten i små doser. Att dränka eller spola ner en jutematta kan leda till ytterligare skador.
 • Rund jutematta trendar just nu.