Gummibaksida

Mattor med gummibaksida är ett praktiskt och säkert mattval som fäster mattan stabilt mot golvet. Här hittar du flera olika typer av mattor med gummibaksida och anti slip! Välj och vraka din... Läs mer

per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 65

Sida
 1. -42%
 2. -47%
 3. -42%
 4. -42%
 5. -47%
 6. -42%
 7. -42%
 8. -42%
 9. -47%
 10. -36%
 11. -47%
 12. -47%
 13. -47%
 14. -33%
 15. -36%
 16. -33%
 17. -36%
 18. -24%
 19. -24%
 20. -33%
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 65

Sida

Mattor med gummibaksida ger stabilitet, säkerhet och trygghet!

Mattor med gummibaksida (eng. Anti slip) minimerar halkrisken, på det sättet att mattan är stabilt fäst på golvet genom den gummerade baksidan. Mattor med gummibaksida är starkt rekommenderat inom badrum eftersom att badrumsmattor behöver extra fäste på grund av hala badrumsgolv. 

 

När behövs mattor med gummibaksida?

Mattor med gummerad baksida behövs i rum med hala underlag, för att minimerar risken för halka — exempelvis badrumsmattor, hallmattor och köksmattor. Det är en enkel detalj som gör stor nytta, speciellt i hem med småbarn eller äldre som inte kan riskera att skada sig.

Mattans placering är även relevant för att bedöma om en gummerad baksida behövs i hemmet. Mattor framför trappor är ett exempel på när en matta med gummibaksida är väldigt väsentligt, för att förebygga olyckor i trappan. Det går inte att tumma på säkerheten, speciellt inom hemmet. 

 

Mattor med gummerad baksida hos småbarnsfamiljer och äldre

Småbarnsfamiljer innebär oftast mycket spring och lek. En matta med gummibaksida stannar på plats när barnen leker, vilket ger dem en säker miljö att vara barn på. En icke gummerad baksida kan innebära halka som i sin tur leder till olyckor och skador. 

 

De flesta rummen kan behöva en stabil matta. Vardagsrumsmattor, sovrumsmattor, köksmattor, hallmattor och gångmattor kan i vissa tillfällen behöva gummerad baksida. Detta beror helt på underlagets material och mattans placering. 

Halkskydd är en alternativ lösning

Det går även att köpa halkskydd (eng. Anti slip) som du själv enkelt kan applicera under mattan, vilket fungerar likadant som mattor med gummibaksida. Denna lösning är perfekt när en matta som faller dig smaken inte har en gummerad baksida. Det applicerbara halkskyddet fyller samma funktion, det vill säga stabilitet, säkerhet och trygghet i hemmet! 

Sammanfattning av mattor med anti slip:

 • - Mattor med gummerad baksida behövs i rum med hala underlag, för att minimerar risken för halka.

 • - Mattor med gummibaksida är starkt rekommenderat inom badrum.

 • - Det är en enkel detalj som gör stor nytta, speciellt i hem med småbarn eller äldre som inte kan riskera att skada sig. Effektivt på barnmattor.

 • - Mattans placering och underlaget är relevant för att bedöma om en gummerad baksida behövs i hemmet.

 • - Mattor framför trappor är ett exempel på när en matta med gummibaksida är väldigt väsentligt, för att förebygga olyckor i trappan.

 • - Det går även att köpa halkskydd (eng. Anti slip) som du själv enkelt kan applicera under mattan.

 • - Anti slip fyller samma funktion som gummerad baksida, det vill säga stabilitet, säkerhet och trygghet i hemmet!

 • - Det går inte att tumma på säkerheten, speciellt inte inom hemmet. 

 

 

Välkommen till SE Mattor för billiga mattor!