Reklamation

Har du en skadad eller felaktig produkt att reklamera? Vi på SE Mattor vill säkerställa att din reklamationsprocess är så smidig och enkel som möjligt. 

Fyll i formuläret nedan så noggrant som möjligt. Ju mer uppgifter vi har om din reklamation, desto snabbare kan vi hantera ditt ärende och hjälpa dig.

Vi svarar så fort vi kan, oftast brukar det vara inom 7 arbetsdagar. Notera att fälten märkta med en stjärna (*) måste fyllas i för att formuläret ska gå att skicka in! Vid problem med att skicka formuläret kan du kontakta oss via e-post till: "reklamation@semattor.se". 

Image size Should be less 10MB.
Bild krävs
 

Viktiga Länkar och Information:

 • - Läs gärna våra köpvillkor för att förstå dina rättigheter och ansvar vid reklamation.
 • - För att förbereda dig för en reklamation, se till att du har bilder på eventuella skador och behåll förpackningen och produkten som reklamationen gäller tills vi hört av oss.
 • - Om du inte är nöjd med vår reklamationshantering och vill överklaga ett beslut, kontakta oss för att få ytterligare vägledning.

Vi finns här för att göra reklamation så enkelt och rättvist som möjligt för dig. Tack för att du valde SE Mattor!


Mer om Reklamation

SE Mattor erbjuder en trygg och smidig reklamationsprocess. Om du har en skadad eller felaktig produkt kan du reklamera den hos oss. Vi hanterar ditt ärende så fort som möjligt, oftast inom 7 arbetsdagar.

Hur reklamerar jag?

För att reklamera en produkt fyller du i formuläret nedan. Ju mer information du kan ge oss om din reklamation, desto snabbare kan vi hantera ditt ärende.


I formuläret ska du ange följande information:


 • - Ditt namn och kontaktuppgifter
 • - Ordernummer
 • - Produktinformation, inklusive modellnummer och artikelnummer
 • - En beskrivning av reklamationen
 • - Bilder på skadan

Observera att fälten märkta med en stjärna (*) måste fyllas i för att formuläret ska gå att skicka in!


Om du har problem med att skicka in formuläret kan du kontakta oss via e-post, Instagram eller på Facebook.


Vad händer efter att jag har reklamerat?

När vi har mottagit din reklamation kommer vi att kontakta dig för att bekräfta att vi har mottagit den. Vi kommer sedan att utreda din reklamation och meddela dig vårt beslut.

Om din reklamation godkänns kommer vi att erbjuda dig ett av följande:


 • - En ny produkt
 • - En återbetalning
 • - En reparation av produkten.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om vi bedömer att den inte är berättigad.

Vi hoppas att du är nöjd med din produkt från SE Mattor. Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.


Har du mottagit en skadad eller felaktig produkt?

Vi förstår hur viktigt det är att få din reklamation löst på ett smidigt sätt. På SE Mattor prioriterar vi kundnöjdhet och vi gör vårt bästa för att hantera ditt ärende så effektivt som möjligt. 


Följ de enkla stegen nedan för att hantera din reklamation på bästa sätt.


Steg 1: Fyll i Vårt Reklamationsformulär

För att påbörja processen ber vi dig att fylla i vårt reklamationsformulär så noggrant som möjligt. Detta hjälper oss att förstå omständigheterna kring din reklamation och möjliggör en snabbare hantering. Observera att de fält som är markerade med en stjärna (*) är obligatoriska och måste fyllas i för att formuläret ska kunna skickas in.


Steg 2: Bifoga Bilder

För att underlätta bedömningen av din reklamation är det till stor hjälp om du bifogar tydliga bilder på den skadade eller felaktiga produkten. Detta ger oss en bättre översikt över situationen och hjälper oss att fatta beslut snabbare.


Steg 3: Spara Produkten och Förpackningen

Vi rekommenderar att du behåller både produkten och dess förpackning tills du har hört från oss. I vissa fall kan det vara nödvändigt att returnera produkten och dess förpackning, så det är viktigt att du har dem tillgängliga.


Steg 4: Vänta på Vårt Svar

Vårt dedikerade reklamations-team kommer att granska din reklamation så snart som möjligt, vanligtvis inom 7 arbetsdagar. Vi kommer att kontakta dig med en lösning och vid behov ge dig instruktioner om hur du går vidare. Vår målsättning är att lösa ditt ärende så snabbt och smidigt som möjligt.


Notera: Om du upplever några problem med att skicka in formuläret, tveka inte att kontakta oss via e-post, telefon eller meddelanden på Facebook och Instagram. Vi är här för att hjälpa dig med din reklamation och andra frågor du kan ha.


Vanliga Frågor om Reklamation:

Här nedan har vi samlat vanliga frågor gällande reklamation som vi hoppas på kan besvara dina frågor och funderingar:


Vad är en reklamation?

Reklamation innebär att du som kund har upptäckt fel eller skada på en produkt som du har köpt, och du vill åberopa din rätt att få felet åtgärdat.


Vad ska jag göra om jag upptäcker ett fel på min produkt?

Om du upptäcker ett fel på din produkt behöver du kontakta oss via formuläret nedan, och om du har svårt med det behöver du kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt. Vi kommer att guida dig genom processen för att hantera reklamationen.


Måste jag spara förpackningen och kvittot för att göra en reklamation?

Ja, det underlättar hanteringen av reklamationen om du har både förpackningen och kvittot kvar. Förpackningen skyddar produkten under returfrakten.


Vad händer efter att jag har lämnat in en reklamation?

Vi kommer att utvärdera din reklamation och sträva efter att lösa ärendet inom 7 arbetsdagar. Du kommer att informeras om resultatet av reklamationen.


Kan jag överklaga om jag inte är nöjd med beslutet om min reklamation?

Ja, om du inte är nöjd med beslutet om din reklamation har du rätt att överklaga. Kontakta vår kundtjänst för mer information om hur du gör det eller läs mer på Allmänna Reklamationsnämnden där du hittar all information du behöver för överklagan.


Vilka rättigheter har jag som kund vid reklamation?

Som kund har du rätt att få felet åtgärdat, antingen genom reparation, omleverans eller återbetalning, beroende på felets art och allvar.


Kan jag göra en reklamation för köp av outletvaror?

Köp av outletvaror i butik omfattas vanligtvis inte av öppet köp eller bytesrätt. Däremot gör köp av outletvaror online det. Kontakta vår kundtjänst för mer information om reklamation av outletvaror.


Hur kan jag kontakta er angående en reklamation?

Du använder formuläret ovan för att kontakta vår reklamationsavdelning. Om du har frågor eller funderingar behöver du fylla i det i formuläret, så hjälper vår reklamations-team dig på bästa sätt.


För enklare frågor och funderingar relaterat till reklamationsärende kan du kontakta vår kundtjänst via e-post, telefon eller genom att besöka vår Facebook-sida. Observera att vår kundtjänst och reklamationsavdelning är separata avdelningar och arbetar med olika ärenden. Alla kontaktuppgifter finns på vår webbplats, kontakta vår kundtjänst här.


Förtydligande av Villkor för SE Mattor

Här nedan har vi samlat förtydligande av villkor hos SE Mattor som kan hjälpa dig med din reklamation. Dessa är endast en sammanfattning av våra villkor, läs mer om våra köpvillkor här.

 • - Retur och Ångerrätt: Vid köp hos SE Mattor har du 14 dagars ångerrätt, vilket innebär att du kan ångra ditt köp och returnera produkten inom den angivna tiden. Produkten måste returneras i obruten originalförpackning för att ångerrätten ska gälla.

 • - Reklamation: Om du mottar en skadad eller felaktig produkt, vänligen kontakta vår kundtjänst så snart som möjligt. Vi hanterar reklamationer noggrant och strävar efter att lösa ärenden inom 7 arbetsdagar.

 • - Leverans: Leveranstiden för våra produkter varierar beroende på om det är en lagervara eller en beställningsvara. Normalt skickas lagervaror inom 2-10 arbetsdagar medan beställningsvaror kan ta upp till 12 veckor.

 • - Betalning: Vi erbjuder räntefri delbetalning med Klarna för de flesta produkter på vår webbplats. Information om delbetalning och villkor hittar du på Klarnas webbplats.

 • - Frakt: För de flesta leveranser inom Sverige erbjuder vi fri frakt. Produkter över 25 kg som ska skickas till Norrland eller Gotland kan ha en extra fraktkostnad.

 • - Säker Betalning: Vi erbjuder trygga och säkra betalningsmetoder, inklusive Klarna och direktbetalning. Dina betalningsuppgifter behandlas enligt gällande säkerhetsstandarder.

 • - Personlig Data: Din personliga integritet är viktig för oss. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och vår integritetspolicy.

Om du har ytterligare frågor eller behöver förtydliganden kring våra köpvillkor, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.


Kontaktinformation till Kundtjänst:

Vår kundtjänst är här för att vägleda dig med din reklamation. Om du har några frågor eller behöver ytterligare vägledning när det gäller reklamationsprocessen, tveka inte att kontakta vår kundtjänst


Vi är dedikerade till att säkerställa att du får den bästa möjliga hjälpen med din reklamation.


Information uppdaterades 2024-04-30.