Långa Mattor

per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 137

Sida
 1. -33%
 2. -33%
 3. -33%
 4. -34%
 5. -33%
 6. -50%
 7. -75%
 8. -34%
 9. -21%
 10. -47%
 11. -47%
 12. -47%
 13. -47%
 14. -47%
 15. -47%
 16. -50%
 17. -38%
 18. -39%
 19. -42%
 20. -42%
 21. -42%
 22. -42%
 23. -42%
per sida
Sätt fallande sortering

Artiklar 1-24 av 137

Sida

Långa mattor för stilren & lyxig inredning

Långa mattor är mattor med en avlång design och storlek. En lång mattas långsida är mycket längre än kortsidan vilket får den långa mattan att se elegant och lyxig ut. Syftet med en lång matta är att placera den i rum som är avlånga, vilket vanligtvis brukar vara hall, kök, korridor och klädkammare. Det finns självklart andra långa rum beroende på hemmets planlösning och i flera fall kan långa mattor placeras i dessa rum.

 

En lång matta kan tillföra en stilren och lyxig känsla till inredningen. Avlånga mattor placeras som tidigare nämnt oftast i hall, kök eller korridor och där passar den väldigt bra eftersom den är designar efter rummet. Den långa mattan välkomnar gäster och besökare in till värmen från ytterdörren, in till hallen och sedan in till köket — hemmets hjärta. Välkomna dina nära och kära med en lång matta med känslan av röda mattan i Hollywood.

 

Lång matta för olika rum

Lång matta kan placeras i flera olika rum beroende på rummets storlek och form. Äldre byggnader har olika planlösningar, medan nyare byggnader har liknande storlekar. Lång hall, kök och ibland en avlång klädkammare. Läs mer om mattstorlek på vår storleksguide för mattor här! De två vanligaste placeringarna är lång matta till kök och lång matta till hallen.

 

Ett kök innehåller spis, ugn, diskmaskin, diskbänk, diskhon, kylskåp och flera andra nödvändiga ytor för att laga mat, diska fat och lagra köksredskap. Detta innebär att en lång planlösning är vanligt i de flesta köken i Sverige. Lång matta till kök passar därför väldigt bra för att fylla ut den avlånga ytan, se visuellt bra ut och fylla funktionen att värma golvet samt förebygga halka. En lång köksmatta är ett enkelt val för avlånga kök som behöver funktionalitet och en stilren inredning.

 

En hall är det första gästerna ser när de stiger in till värmen. Vanligtvis är hallen lite mindre och kvadratisk eller mer avlång och smal. Vid avlånga hallar passar en lång matta till hallen väldigt bra. Lång hallmatta är ett klassiskt sätt att inreda en lång hall på ett stilrent och lyxigt sätt. Med en fin lång matta i hallen följer gästerna den till nästa rum. Långa mattor vägleder nya gäster till resterande rum i hemmet — så gör ett bra första intryck men en snygg lång matta.

 

Avlång matta i flera olika storlek, form & färg

Avlånga mattor finns i flera olika design, storlek, form och färg. Vanliga typer av långa mattor är tunn matta, smal matta samt avlång matta. Dessa tre former utgör en smal och längre matta som tar en perfekt stor plats i olika långa rum. Tunn och smal matta passar extra bra under somrar då hemmet inte behöver värmas lika mycket, samtidigt som fötterna inte vill bli för varma.

 

Vit lång matta är väldigt populärt inom moderna hem och modern inredning. De utstrålar elegans, lyx och design. Andra populära färger är beige matta, grå matta, brun matta och svart matta som även de utstrålar en klassisk och snygg känsla. Om du vill slå till på stort kan du överraska gästerna med en lång röd matta som förmodligen kommer ge ett starkt första intryck!

 

SE Mattor erbjuder ett stort utbud av långa mattor online

Välkommen till semattor.se för att hitta billiga mattor och långa mattor online. Här kan du enkelt handla mängder av olika mattor för låga priser! Vi hjälper dig att hitta din långa matta.