En vardagsrumsmatta med gummerad baksida som innebär att det är en anti-glid matta.

Har du någonsin klivit på din favoritmatta för att plötsligt finna dig själv på väg att falla när mattan skjuter iväg under dina fötter? 


Eller kanske har din matta en tendens att skrynklas upp på vissa ställen? Då kan en antiglid matta vara lösningen du letar efter.


Fortsätt läsa detta blogginlägg om antiglid mattor och upptäck varför de kan bli din nästa bästa vän i hemmet!

 

Vad är en antiglid matta? 

En antiglid matta, också känd som en halkfri matta, är en speciell typ av mattunderlägg designad för att förhindra att mattor glider eller rör sig på hårda golv. 


Tillverkade av greppvänliga material som PVC eller gummi, dessa mattor ger en stabil yta som din dekorativa matta kan vila på.

 

Person snubblar på mattkant och faller snart på golvet.Person snubblar på mattkant och faller snart på golvet.

Varför investera i en antiglid matta?

  • Säkerhet: Det mest uppenbara skälet är säkerhet. En glidande matta kan leda till fall, vilket kan vara särskilt farligt för barn, äldre eller husdjur.
  • Längre livslängd på din matta: Genom att minska friktionen mellan mattan och golvet kan en antiglid matta faktiskt hjälpa till att förlänga din mattas livslängd.  
  • Estetik: En matta som ligger plant och jämnt ser mer tilltalande ut än en matta som är skrynklad eller skev.

 

Hur väljer man rätt antiglid matta?

För det första, mät din matta. Din antiglid matta bör vara något mindre än din dekorativa matta så att den inte syns.

 

Tänk också på ditt golv. Vissa antiglid mattor är särskilt utformade för trägolv medan andra fungerar bäst på kakel eller sten.

 

Rund vit matta med gummerad baksida designad som antiglid matta.Rund vit matta med gummerad baksida designad som antiglid matta.

Underhåll av din antiglid matta

Även om antiglid mattor kräver minimalt underhåll, rekommenderas det att dammsuga dem regelbundet för att ta bort smuts och damm.

 

Om din antiglid matta blir våt, se till att torka den ordentligt innan du placerar tillbaka den dekorativa mattan.

 

Antiglid matta hos SE Mattor

Antiglid mattor kanske inte är den första designlösningen du tänker på när du inreder ditt hem, men de spelar en viktig roll i att hålla ditt hem både säkert och snyggt.


Hos SE Mattor erbjuder vi ett brett utbud av antiglid mattor som passar varje behov och budget. Kontakta oss vid frågor och funderingar eller se våra vanliga frågor som kan hjälpa dig att välja rätt matta till ditt hem. 


Besök oss på semattor.se för att hitta den perfekta mattan och lösningen för ditt hem!