Dammsuger en persisk-liknande matta av syntetmaterial.

Syntetiska mattor har blivit allt mer populära i moderna hem tack vare deras hållbarhet, prisvärdhet och mångsidighet i design. 


Medan dessa mattor är kända för att vara lätta att underhålla, kommer tiden då de behöver ett ordentligt tvätt. 

 

Så Tvättar Du En Matta i Syntetmaterial

Så, hur tar man bäst hand om dem? Här kommer några handfasta råd från oss på SE Mattor som hjälper dig att hålla din matta i syntetmaterial ren och fin.

 

Krämfärgad matta av syntetmaterial i vardagsrum med en svart hund som leker på syntetmattan.Krämfärgad matta av syntetmaterial i vardagsrum med en svart hund som leker på syntetmattan.

Dammsug Mattan Regelbundet

Börja med att dammsuga din syntetiska matta regelbundet för att ta bort smuts och damm. Detta förhindrar att smutsen tränger in djupt i fibrerna.

 

Fläckborttagning av Syntetmatta

Om olyckan är framme, behandla fläcken direkt. Använd en ren trasa för att blotta bort så mycket av fläcken som möjligt utan att gnugga.

Milt Tvättmedel för Syntetmaterial

Fyll en hink med kallt vatten och tillsätt ett skonsamt tvättmedel. Använd en mjuk borste eller trasa för att tvätta mattan, och skölj sedan noga med rent vatten.

 

Mild rengöringsmedel apllicerad på matta av syntetmaterial för att tvätta syntetmattan.Mild rengöringsmedel apllicerad på matta av syntetmaterial för att tvätta syntetmattan.

Lufttorka din Syntetiska Matta

Undvik att lägga den syntetiska mattan i direkt solljus när den torkar. Det bästa är att lägga den platt på en ren yta.

 

Undvik Starka Kemikalier

Även om syntetiska mattor är robusta, kan starka kemikalier skada fibrerna och bleka färgen.

 

Årlig Djuprengöring

Överväg att ge din matta en djuprengöring en gång om året. Detta kan göras hemma eller genom en professionell mattrengöringstjänst.

 

Kvinna sitter på en syntetmatta med rengöringsredskap för att tvätta mattan ordentligt. Hon ser lite trött eller bekymrad ut.Kvinna sitter på en syntetmatta med rengöringsredskap för att tvätta mattan ordentligt. Hon ser lite trött eller bekymrad ut.

Tvätta Syntetisk Matta på Rätt Sätt

Syntetiska mattor erbjuder skönhet och hållbarhet i ett, men de kräver fortfarande omsorg. Med rätt vård kommer din syntetiska matta att behålla sin lyster och skönhet i många år framöver.


För fler råd och tips, eller för att utforska vårt omfattande sortiment av mattor, besök SE Mattor eller kontakta oss. Vår passion är att hjälpa dig hitta den perfekta mattan för ditt hem!