Grönt glidskydd för matta som man placerar under mattan för att förebygga halka och glidning.

Alla har vi nog någon gång klivit på en matta och känt hur den sakta börjar glida iväg. Utöver irritationen kan detta även vara direkt farligt och leda till olyckor. 


Lösningen? Ett glidskydd för din matta. Låt oss på SE Mattor guida dig genom allt du behöver veta om denna fantastiska uppfinning.

 

Vad är ett glidskydd för matta?

Ett glidskydd är en tunn matta eller ett lager, oftast gjord av gummi eller PVC, som placeras mellan mattan och golvet. Dess huvudsakliga syfte är att förhindra att mattan glider, rör sig eller skrynklas upp.

 

Två händer klipper ut ett anpassat mått av glidskydd till en matta för att göra det säkert från halka och glid i hemmet.Två händer klipper ut ett anpassat mått av glidskydd till en matta för att göra det säkert från halka och glid i hemmet.

Varför är glidskydd viktigt?

  • Säkerhet först: En glidande matta kan orsaka fall, särskilt farligt för barn och äldre.  
  • Skydda ditt golv: Glidskydd kan förhindra att färger eller kemikalier från mattan överförs till golvet.  
  • Förhindra slitage: Med ett glidskydd minskas friktionen, vilket hjälper mattan att hålla längre.

 

Person snubblar på en matta utan glidskydd och riskerar att ramla och slå sig.Person snubblar på en matta utan glidskydd och riskerar att ramla och slå sig.

Vilka typer av glidskydd finns det?  

Beroende på ditt golv och mattans material finns det olika typer av glidskydd. De mest populära inkluderar gummimattor, nätverk av PVC och tjocka skumplattor.

 

Varje typ har sina egna fördelar och är bäst lämpad för specifika användningsområden.

 

Tjockt och rött glidskydd till mattor som behöver ett större skydd.Tjockt och rött glidskydd till mattor som behöver ett större skydd.

Hur väljer jag rätt glidskydd för min matta?

När du väljer glidskydd bör du beakta både ditt golvtyp och din matta. För tjockare mattor, kan ett nätverk av PVC vara bäst, medan tunnare mattor kanske mår bäst av gummimattor. 

 

Installation och underhåll

Att installera ett glidskydd är enkelt. Rengör golvet ordentligt, placera glidskyddet där du vill ha mattan, och lägg sedan mattan ovanpå.

 

För bästa resultat, se till att mattan och glidskyddet har liknande dimensioner. Glidskyddet bör rengöras regelbundet för att förhindra smuts och damm.

 

Professionell mattexpert med en ihoprullad matta över axeln och som gör sig redo inför en installation av glidskydd för matta.Professionell mattexpert med en ihoprullad matta över axeln och som gör sig redo inför en installation av glidskydd för matta.

Applicera glidskydd under din matta

Ett glidskydd är en liten investering med stora fördelar. Det håller din matta på plats, skyddar ditt golv och förhindrar olyckor.

 

Så nästa gång du besöker SE Mattor online eller i butik, kom ihåg att lägga till ett glidskydd i din varukorg. Ditt hem kommer att tacka dig!


Kontakta oss på semattor.se eller läs våra vanliga frågor som kunder ställer. Vi finns här för att hjälpa dig hitta den perfekta mattan för dig och ditt hem. Välkommen till SE Mattor!