Mönstrad matta under barnstol och matbord. Ett litet barn sitter på mattan och leker.

Vi föräldrar vet att måltiderna ofta kan bli små äventyr – speciellt när små händer utforskar matens texturer och smaker. För att skydda ditt golv och samtidigt lägga till en dos stil i barnrummet, kan en matta under barnstolen vara lösningen. 


Här är SE Mattors guide till att välja den perfekta mattan för just ditt behov. Fortsätt läsa denna guide för att underlätta ditt val av matta under barnstolen.

Varför en matta under barnstolen?

Måltiderna med småbarn kan vara en av dagens största utmaningar, och det är här en matta under barnstolen verkligen kan komma till sin rätt. Låt oss utforska några av de mest övertygande anledningarna till att investera i en. 


Här nedan hittar du flera anledningar till att investera i en bra matta under barnstol.

Barnstol i barnrum med matta under.Barnstol i barnrum med matta under.
Matta under barnstol

Skydda ditt golv

Oavsett om du har trägolv, klinker eller heltäckningsmatta, kommer spill och smuts oundvikligen att hitta sin väg till golvet under matningstid. En matta fungerar som en sköld, skyddar ditt golv från fläckar och repor som ett barn eller barnstol kan orsaka.

Skapar en avgränsad zon

Med en matta under barnstolen definierar du ett specifikt ätområde för ditt barn. Detta kan psykologiskt hjälpa barnet att associera platsen med matningstid, vilket skapar en rutin.

Säkerhet

En matta med halkfri undersida säkerställer att barnstolen inte glider eller rör sig oväntat, vilket ger en extra säkerhetsåtgärd under måltiderna. Detta är även viktigt vid lek och spring som pågår väldigt ofta.

Lättare rengöring

I stället för att torka av hela golvet kan du enkelt skaka av mattan utomhus eller, om den är tvättbar, kasta in den i tvättmaskinen. Detta minimerar rengöringstiden efter varje måltid som ditt barns spiller mat på mattan under barnstolen.

Tvättbar rund matta i barnrum.Tvättbar rund matta i barnrum.
Tvättbar matta i rund form i barnrum.

Estetik och atmosfär

Förutom det praktiska syftet kan en vackert utformad matta under en barnstol också förbättra utseendet på ditt matutrymme, vilket ger en touch av stil och personlighet.

Ljudisolering

Om du bor i ett flervåningshus eller har hårda golv kan en matta hjälpa till att dämpa ljudet av en skrapande barnstol, vilket minskar oväsen och eventuella störningar för grannar eller andra familjemedlemmar. Det blir en lugnare matstund för både barnet och föräldern.

Komfort

En mjuk matta ger en bekväm yta för små fötter om barnet bestämmer sig för att kliva ut ur stolen under eller efter måltiden.


Genom att överväga dessa fördelar blir det uppenbart att en matta under barnstolen erbjuder mycket mer än bara estetik. Den skapar en bättre matningsupplevelse för både föräldrar och barn, och skyddar ditt hem samtidigt som den erbjuder en touch av stil. 


Med alla de olika designerna och materialen som finns tillgängliga på SE Mattor, är det enklare än någonsin att hitta den perfekta mattan som matchar dina behov och din inredning.

Vad bör man tänka på?

Vad är bra att tänka på när du ska välja en matta under barnstolen? Här neda listar vi 5 olika faktorer att fundera på innan ditt köp av matta.

  • Material: Välj en matta som är vattenresistent och lätt att torka av. En tvättbar matta, som de du hittar på SE Mattor, kan vara ett utmärkt val, då den kan maskintvättas efter större olyckor.

  • Storlek: Måttet bör vara tillräckligt stort för att rymma stolen och ge en bra marginal runtom för eventuella spill.

  • Design: Varför inte lägga till lite färg och glädje? SE Mattor erbjuder en mängd mönster och färger som kan komplettera ditt barns rum eller matsal.

  • Halkfritt: Se till att mattans undersida är halkfri. Detta håller mattan på plats och minskar risken för olyckor.

  • Långvarighet: Barn växer snabbt, men en kvalitetsmatta kan tjäna andra ändamål när den inte längre behövs under barnstolen.

Färgglada stolar och bord på mjuk matta i barnrum.Färgglada stolar och bord på mjuk matta i barnrum.
Färgglada stolar och bord på mjuk matta.

Matta under barnstol från SE Mattor

Att lägga en matta under barnstolen är inte bara praktiskt, men det kan också vara ett designval. Med rätt val av matta kan du garantera att måltiderna blir mindre stökiga och mer njutbara – för både dig och ditt barn.


Välkommen till semattor.se för att hitta din barnmatta till barnstolen!