Person ligger på nytvättad sisalmatta i beige och vit färg. Bilden visar personens ben och fötter i strumpor och byxor.

Sisalmattor är kända för sin naturliga skönhet och hållbarhet. Deras jordnära färger och unika texturer gör dem till ett populärt val för många heminredare. 


Men hur tar du bäst hand om din sisalmatta och ser till att den håller i många år framöver? På SE Mattor vet vi precis hur du ska göra. Här är vår guide för att tvätta din sisalmatta.

 

Undvik Vatten på Sisalmaterial

Sisal är ett naturligt material som kan skadas av för mycket vatten. Istället för att hälla vatten direkt på mattan, använd en fuktig trasa eller svamp för att rengöra fläckar.

Närbild på sisalmatta för att se detaljerna i materialet sisal.Närbild på sisalmatta för att se detaljerna i materialet sisal.

Fläckbehandling på Sisalmatta

Om du spiller något på din sisalmatta, agera snabbt. Blotta bort spill med en torr trasa utan att gnugga. Använd sedan en blandning av vatten och milt tvättmedel för att behandla fläcken, men blöt inte mattan.

 

Dammsugning av Sisal

Dammsug regelbundet din sisalmatta med borsten i upphöjt läge. Detta hjälper till att ta bort damm och smuts från mattans yta utan att skada fibrerna.

 

Sisalmatta i bra skick och rätt rengöring under matbord på matplatsen.Sisalmatta i bra skick och rätt rengöring under matbord på matplatsen.

Undvik Direkt Solljus

För att skydda din sisalmatta från att blekna, bör du undvika att placera den i direkt solljus.

 

Professionell Rengöring

Om din sisalmatta behöver en djuprengöring, rekommenderar vi att du vänder dig till professionella mattrengöringstjänster som är bekanta med sisal.

 

Sisalmatta i vardagsrum med perfekt rengöring från professionell tvätt av mattrengöringsexpert.Sisalmatta i vardagsrum med perfekt rengöring från professionell tvätt av mattrengöringsexpert.

Tvätta Sisalmatta Effektivt

En sisalmatta är mer än bara en matta; det är en investering i din inredning. Med rätt skötsel kommer din sisalmatta att se fantastisk ut i många år framöver.


Besök SE Mattor för fler råd om mattvård eller för att utforska vårt breda sortiment av naturliga mattor.