Julrea

Julrea är ett återkommande inslag varje år, där du kan hitta en mängd möjligheter till att förnya ditt hem till ett lägre pris tack vare alla julerbjudanden.  Julen innebär faktiskt mer än bara glitter och julgranar. Någonting måste ju finnas för att sammanbinda alltihopa och värma dina fötter.

Även om det inte är långt kvar tills julen är över så behöver du inte ha panik. Du har snarare gott om tid att nyttja julrea då den senare kompletteras med mellandagsrea. Hitta den perfekta julmattan till dig själv. Detta inlägg är skapad för att hjälpa och informera dig om vilka faktorer du ska ta hänsyn till innan du köper en matta.

 julrea matta

 

Att tänka på när du köper en matta på julrea

Du kommer säkerligen att hitta fler alternativ när du handlar under årets julrea , vilket gör detta till en optimal tidpunkt att hitta den perfekta mattan för mindre. Så oavsett om du letar efter en vintagematta, en fantastisk matta till ditt vardagsrum eller något mer diskret och enkelt, bör du ta hänsyn till följande tips.

 

Leta efter en matta i rätt storlek

Bland alla mängder av val under julrea så är det lätt att hitta den storlek du behöver genom att följa ett antal punkter. Nedan kommer du att få hjälp med vilken information du ska hålla koll på för att kunna hitta och välja ut en perfekt matta för exempelvis din matsal, ditt vardagsrum, sovrum eller vilket rum som helst.

 

 matta i rätt storlek

 

Matalan

Mät både längd och bredd på ditt matbord och nyttja årets julrea för att hitta en matta som är åtminstone 61 centimeter längre än ditt matbord på varje sida. Detta kommer att få dina middagsgäster att sitta betydligt bekvämare eftersom även stolarna platsar på mattan.

 

Storleken på julmattor i vardagsrummet

Den ska vara centrerad i ditt vardagsrum, med möblernas mitt, eller åtminstone bör deras framben placeras ovanpå mattan. Men om ditt rum är lite större, utnyttja julrea för att dela upp varje zon med en egen julmatta. Se till att rummet har ett sammanhängande tema genom att matcha färgerna och designen.

 

Sovrummet

Sätt sängen i fokus genom att använda en julmatta. Köp en som sträcker sig åtminstone 61 centimeter ut på vardera sidan av din säng; om den inte är placerad intill en vägg.

Kombinera gärna olika mattor eftersom du kan få fler än en matta för priset av en under julrea Leta dessutom efter gångmattor bland alla olika julerbjudanden och placera dem på var sida av sängen för att göra vintermorgnarnas uppstigning så mjuk och varm som möjligt.

 

 Sovrummet

 

Köket

Om du upplever smärta i fötter, ben eller ländrygg, gå och handla en matta under årets julrea och placera den vid diskbänken eller spisen för att lindra smärtan. Oavsett vilken julmatta du väljer, placera den cirka 15 cm från köksbänken.

 

Entrémattor på julrea

Tack vare julerbjudanden kan du pryda din entré med en trendig matta och skapa ett välkomnande intryck. Om möjligt, hitta en matta som är något bredare än dörröppningen så att du kan komma in och ut på ett bekvämt sätt.

 

Hallen

En gångmatta är ett perfekt val till hallen och liknande rum. Hursomhelst, sök efter en matta som lämnar åtminstone 15 centimeter öppen yta på varje sida för att säkerställa att den passar in så bra som möjligt. Under julrea finns mängder av valmöjligheter.

 

Mattor till altaner och uteplatser

Julmattan du väljer till din matplats utomhus ska vara åtminstone 61 centimeter bredare på alla sidor än bordet. Har du ett runt matbord passar en rund matta perfekt.

 

Julgransmatta

En rund, fluffig matta är ett optimalt val att ha under julgranen. Den kommer att öka mysfaktorn rejält tack vare sitt utseende och sin textur. Det kommer att ge ett rejält lyft till julpyntet när paketen kommer på plats under granen. Arrangera gärna några fina kuddar tillsammans med julgranen för en extra mysig känsla.

 

 Julgransmatta

Andra faktorer att ta hänsyn till

Julerbjudanden är inte bara bra till att hitta mattor i olika storlekar utan även olika former, mönster och färger. Allt du behöver göra är att hålla koll på alla erbjudanden och passa på att ta del av allt som butikerna har att erbjuda under julrea Det finns ett par punkter att hålla koll på, för att göra det allra bästa köpet.

 

Formen

Du behöver inte begränsa dig till standardformen på mattor. Vanligtvis är runda mattor vara perfekta för matplatsen, korridorer, entréer och under julgranen. Du bör också överväga fyrkantiga mattor eller konstgjorda djurskinn.

 

Färgen

Följ 60-30-10-regeln när du matchar din matta med en färg som redan finns i din inredning.

  • Ca 60% av rummet har en framträdande och dominerande färg, så som väggarna eller den största möbeln.
  • En färg som finns i mindre skala utgör 30%, det är där din matta kommer in i bilden.
  • De sista 10% tillhör accentfärgen, så som färgen på lampor, vaser och dylikt. 

 

Mönstret

När du ska köpa matta, ta hänsyn till rummet den ska placeras i. Finns det mönster på väggar eller möbler? Om ja, så kanske du bör välja en enfärgad matta utan mönster. Om ditt rum består av enkla, stilrena och diskreta färger kan en mönstrad matta med klara färger ge liv till rummet och ge det ett helt annat intryck.

 

Trafiken

Låt inte julrea förvirra dig så att du glömmer trafiken i det rum du har i åtanke när du väljer en matta. I högtrafikerade rum är mattor med kort lugg att föredra eftersom det är lättare att dölja spår. Dessutom kan mycket detaljerade mönster hjälpa till att dölja fläckar. Medan lurvig ryamatta med lång lugg skulle göra sig bra till sovrum och vardagsrum.

 

Hur du rengör din julmatta

När julen är över så kanske det är dags att rengöra dina mattor. Om det inte finns specifika tvättråd på mattan utöver att kemtvätt rekommenderas så kan du följa dessa steg för att rengöra själv:

Rysta och dammsug: Ett enkelt sätt att rengöra din julmatta är att rysta den ren från grus, damm och smulor som samlats. Därefter kan du dammsuga den och eventuellt borsta igenom den om mattan har längre lugg.

Fläckar: Om det har spillts mat och dryck på mattan så behöver du snabbt torka upp det som spillts för att i bästa möjliga mån undvika bestående fläckar.

När du rengör en slitstark matta (t.ex. en matta i jute, sisal eller slätvävda mattor) använd dig utav en fuktig mikrofiberduk och lägg den på fläcken och gnugga mjukt och försiktigt.

Om din matta är tillverkad i ett mer ömtåligt material så som viskos eller sammet så rekommenderas kemtvätt så snart som möjligt, endast. Försök inte rengöra själv då det i många fall kan orsaka större skada.

 

Julrea när den är som bäst

Julerbjudanden handlar faktiskt inte bara om juldekorationer. Du bör istället använda den här möjligheten för att få mer iögonfallande möbler och inredning till ett reducerat pris, såsom det stora utbudet av mattor Se Mattor erbjuder till rabatterat pris:

 

  • Köp för över 1000 kronor och få en julklapp värd minst 395 kronor.
  • Köp mattan Montana i storlek 160x230cm i valfri färg och få en matchande matta i storlek 80x150cm på köpet. (Erbjudandet gäller inte Montana matta i beige)
  • Köp Art Versace Guld i storlek 160x230 cm och få en i storlek 80x150cm på köpet.
  • Köp Art Versace Stamp i storlek 160x230 cm och få en i storlek 80x150cm på köpet.
  • Köp Rabbit Fur i färgerna Mörkgrå, Silver eller Rosa och få en i storlek 80x150cm på köpet.

 

 Julgransmatta

 

Sammanfattning

Du kan ge ett oförglömligt första intryck till dina gäster under julrean och samtidigt hålla dig till din budget. Det enda du behöver göra är att besöka Se Mattor för att ta del av dess erbjudanden nu när vi hjälpt dig med lite riktlinjer när det kommer till att välja rätt matta som kommer att knyta ihop hela ditt rum och hem.