Sängmatta under säng.

Sängmattor skapar harmoni i sovrummet

Sängmatta är en matta som vanligtvis placeras i sovrummet, specifikt under sängen, sängkanten eller bredvid sängen. Sängmattor i sovrum är ett bra sätt att göra det mer bekvämt och mysigt i sängkammaren vilket är väsentligt för att kunna koppla av i harmoni efter en lång arbetsdag. Det finns flera olika typer av mattor som kan kallas för sängmattor men vanligtvis används en sovrumsmatta, vardagsrumsmatta eller ryamatta som sängmatta.

Genom att inreda ditt sovrum på det sättet du gillar — anpassas rummet efter dina egna behov och preferenser. Det är ett effektivt sätt att förbättra din sömn, energi och humör på. Att vakna upp i en miljö som känns harmoniskt och avslappnande gör dina dagar så mycket bättre och just därför bör du titta på en sängmatta! Läs vidare för att se 5 sängmattor som gör ditt sovrum komplett och mysigare.

 

Sängmatta som värmer sovrum

Sängmatta i sovrummet värmer inte enbart upp dina fötter — utan hela rummet värms upp från mjuka sängmattor. Det är ett strategiskt sätt att skapa mer värme, stil och bekvämlighet som samtidigt är sparsamt utan en elkostnad. Istället för att köpa golvvärme eller andra medel som använder el kan en sängmatta göra underverk vid sängkanten.

De tre vanligaste sätten att placera en sängmatta är under sängen, halva under sängen och bredvid sängen. För att se storleksguide och hur du placerar en matta under säng kan du klicka här. Genom att placera en matta vid sängkanten får dina barfota fötterna en bekväm och varm yta att stå på när du vaknar upp samt när du ska till sängs igen. Att ta det första- och sista klivet på en mjuk sängmatta är otroligt viktigt för att påbörja dagen på allra bästa sätt.



Sängmattor i olika färger och former

Sängmattor finns i flera olika färger och former vilket innebär att det finns en sängmatta för alla sovrum. Vackra färger på matta finns det gott om. De populäraste färgerna är beige matta, vit matta och brun matta. För en modern inredning är dessa färger väldigt fina som sängmatta i sovrummet. 

Vanliga former på sängmattor är långa mattor, runda mattor och stora mattor som ger olika typer av känslor i rummet. Genom att kombinera färger och former kan en mysig och personlig atmosfär skapas i sängkammaren. Det är trots allt det rummet du somnar- och vaknar i. Inred som du känner dig bekväm i och välj en sängmatta du älskar!

 

5 Sängmattor som gör ditt sovrum mysigare

För att underlätta ditt sökande av sängmattor har vi samlat de fem populäraste sängmattorna här nedan. Hoppas du hittar just det du gillar genom denna snabba gudie:

 

Rabbit Fur (beige)

Detta är storfavoriten Rabbit Fur i beige färg. Rabbit fur är en ryamatta med en otroligt mjuk och vacker yta som höjer mysfaktorn i sovrummet. En jordnära beige matta vid sängkanten är så snyggt och stilrent vilket får alla sinnen att känna den avslappnande atmosfären.


beige sängmatta

 

Microrya Amazon (vit)

Detta är Rabbit Cloud — en stilren och mjuk ryamatta i vit färg. Denna vackra matta utstrålar elegans, stil och bekvämlighet vilket får ditt sovrum att kännas modern och harmoniskt. Söker du en mjuk vit matta som ger känslan av att vandra på moln är detta sängmattan du letar efter!

 

Rund Rabbit Fur (rosa)

Detta är en rund variant av Rabbit Fur i rosa färg. Rosa matta kombinerat med en rund form skapar ett otroligt vackert mästerverk för sovrummet som speglar din personlighet! Denna ryamatta är en perfekt sängmatta för dig som älskar färgen rosa och som letar efter en mjuk matta till sängkanten!

 

rund rosa sängmatta

 

Craft Laser Guld

Detta är en elegant och modern sängmatta med vackra gulddetaljer. Craft Laser Guld är en sängmatta för dig som älskar marmor, stilrena färger och självklart guld! En vacker inredningsdetalj som skapar en exklusiv känsla i sovrummet.

 

Silky Sand (Brun)

Detta är en mysig och stilren sängmatta som utstrålar bekvämlighet. Silky Sand är en sängmatta med en brun färgnyans som kallas för sand. Denna vackra ryamatta har lite längre fransar som ger en känsla av natur och harmoni. Kombinationen av den jordnära färgen och vackra fransar skapas en elegant sängmatta!

 

brun sängmatta

 

Sängmatta från SE Mattor

Välkommen till semattor.se för att handla din sängmatta online! Här hittar du mängder av billiga mattor som levereras snabbt hem till dig och självklart med fri frakt.